­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

vieringen

coronavirus

livestream vieringen

Er worden reizen aangeboden (via VNB – Vereniging Nationale Bedevaarten) per luxe touringcar, vliegtuig en touringcar/TGV. Bestemmingen: Lourdes, Rome, Assisi, Jeruzalem/Israël, Santiago de Compostella, Fatima, Banneux, Kevelaar.

De pelgrim gaat compleet verzorgd op reis. De reissom is gebaseerd op de werkelijke kosten van een bedevaart. In het programma van de bedevaarten zijn alle aspecten inbegrepen: vervoer, per hotel een eigen reisleider, Nederlandse vieringen, hulpmiddelen zoals rolstoelen, medische begeleiding en, indien gewenst, zorg ter plaatse. Om reizen naar pelgrimsoorden mogelijk te maken voor minder draagkrachtige pelgrims worden fondsen geworven om deze pelgrims te ondersteunen.
Contactpersoon voor onze parochie Heilige Franciscus van Assisi: Tom van der Wee; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de stichting
De Stichting VNB is de door de Nederlandse bisschoppenconferentie erkende reisorganisatie die sinds 1883 bedevaarten naar Lourdes organiseert. Sinds 1948 ook naar andere bestemmingen die een belangrijke rol in het katholieke geloof vervullen of hebben vervuld. De VNB heeft nu 135 jaar ervaring in het begeleiden van pelgrims. VNB is een non-profit organisatie; er hoeft geen winst gemaakt te worden.
De uitvoering van de bedevaarten is vrijwel geheel in handen van deskundige vrijwilligers die dit belangeloos doen en een deel van de reissom zelf betalen. Op allerlei terreinen zijn zij actief: als reisleiding, pastor, arts, verpleegkundige, verzorgende of in de facilitaire dienst.

Persoonlijke aandacht staat bij VNB hoog in het vaandel. Jaarlijks maken 1.200 vrijwilligers, waaronder ook een aantal jongeren, het mogelijk om deze pelgrimsreizen te organiseren en uit te voeren.
Aanmelden als vrijwilliger kan; jong of oud, ervaren of onervaren, VNB heeft bijna altijd plek voor enthousiaste en gemotiveerde mensen.
Tijdens een reis met VNB staan religie, beleving en ontmoeting centraal bij het invullen van het bedevaartprogramma. Een bedevaart is ‘betekenisvol ontmoeten’; met jezelf, met anderen, met die Ander.
De VNB is regionaal en lokaal georganiseerd.

Regiocoördinator Groningen/Drenthe: Margret Pater
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

H. Franciscus | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­