extra akb button

pastorpraat

In de parochies van de Rooms-Katholieke Kerk zijn met ingang van 1 juni 2020 de publieke liturgievieringen weer hervat (zoals u hebt kunnen lezen in Nieuwsbrief 6).
Ook in onze parochie zullen in juni weer enkele vieringen plaatsvinden. Het schema met vieringen en openstellingen van kerken staat op de website (meer informatie).

Het gebruikersplan voor het kerkgebouw en parochiehuis in Assen is in de afgelopen week opgesteld en goedgekeurd.

De belangrijkste punten voor alle parochianen in het gebruikersplan voor Assen zijn:

• Het gebruikersplan geldt voor vieringen op zaterdag (19:00 uur), zondag (10:00 uur) en woensdag (09:00 uur) en het kerkelijk avondgebed op donderdagavond 19.30 uur.
  • Voor het parochiehuis geldt in juni dat alleen parochiële bestuurlijke bijeenkomsten toegestaan zijn in overleg met de beheerder.
  • Alle parochianen – uit alle locaties – mogen een plaats reserveren voor een van de vieringen.

Vieringen in het kerkgebouw

• Tot 1 juli zijn de vieringen te bezoeken door maximaal 30 kerkgangers, exclusief voorganger. Na 1 juli, wanneer het landelijk maximum wordt verhoogd tot 100 personen, kunnen maximaal 48 mensen geplaatst worden in de kerk ivm 1,5 afstand regel.
  • Parochianen moeten zich van tevoren aanmelden om in een viering aanwezig te kunnen zijn. Per huishouden/samenlevingsvorm/gezin zijn per viering twee (2) plaatsen te reserveren. De aanmelding kan per:
    o    telefoon (0592-313029) op dinsdagavond van 19:00-20:00 uur;
  • Op dinsdagavond worden alle aanmeldingen (telefoon en e-mail) verwerkt en de aanvragen al dan niet bevestigd. Bij de bevestiging worden mensen erop geattendeerd om in het kader van onderlinge solidariteit niet wekelijks een plaats aan te vragen om mede parochianen de kans te geven om ook een viering te bezoeken.
  • Degenen die deelnemen aan publieke vieringen doen dit op eigen risico.
  • Drie plaatswijzers zullen per viering zorgen voor een ordelijk verloop van de viering met inachtneming van alle regels en maatregelen.
  • Echtparen en gezinsleden hoeven geen 1,5 m afstand te houden.
  • Alleen na afloop van de viering is er gelegenheid te bidden bij de Mariakapel.
  • Huisregels zijn te vinden op de website (meer informatie) en zullen op speciale folders in de kerk aanwezig zijn.

Activiteiten in het parochiehuis

• Het parochiehuis is en blijft tot na de zomervakantie (medio augustus) gesloten.
  • Vergaderingen: zoveel mogelijk op digitale wijze. In juni zijn alleen parochiële bestuurlijke bijeenkomsten toegestaan in overleg met de beheerder indien digitaal geen optie is.
  • Toiletten worden in principe gesloten gehouden. In geval van noodzakelijk toiletbezoek gaat dit onder begeleiding van een plaatsaanwijzer.

Voor vragen over dit gebruikersplan kunt u contact opnemen per email ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch 06-12991079 (tussen 18.00 en 19.00 uur s.v.p.).

Het volledige gebruikersplan kunt u hier vinden.