­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

vastenwandeling 2021

agenda 5a

coronavirus

livestream vieringen

brugginkIne Bruggink (62) is de beheerder van het parochiehuis in Assen. Ineens vervielen alle afspraken. Een overpeinzing daarna.

“Na de heftige beelden uit Italië drong het ook hier door dat dit weleens lang zou kunnen duren. Al voor de regering beperkende maatregelen afkondigde annuleerden koren, diverse groepen uit en buiten de parochie hun reservering. Normaal maken ongeveer vijftig mensen, en soms wel meer, per dag gebruik van het parochiehuis, dus het werd wel heel erg stil. Een heel vreemde ervaring. Positief is dat ik nu eindelijk aan alle achterstallige klussen toe kom!

Privé was er plots een echtgenoot, die thuis werkte. We hadden het gevoel of we ineens gepensioneerd waren en het heeft even geduurd voor we ons daarin konden vinden. Gelukkig hebben thuis ruimte genoeg.
Na twee weken kom je vanzelf in een ritme met een versnelling lager en ontdek je dat dat ook best prettig is.

De lente hebben we echt op gang zien komen in de tuin en met het mooie weer van deze week kon het bijna niet mooier. Niet dat ik vergeet dat veel mensen door diepe dalen gaan en echt beproefd worden, maar de natuur kan je duidelijk maken dat er hoop is en uiteindelijk alles weer zal bloeien...

De wekelijkse vieringen, het samen bidden, zingen en op adem komen mis ik wel. Palmzondag kwamen verschillende mensen naar de kerk voor een palmtakje. Er kwamen zelfs drie kinderen hun palmpaasstok naar de kerk brengen. Vanuit mijn kamerraam zag ik allemaal bekende gezichten en er werd op afstand ook nog lekker gekletst met elkaar.

Het gaf me een warm gevoel daarbij te horen!"

Submit to FacebookSubmit to Twitter
­