vastenwandeling 2021

Jan Appelman (72) vertelt hoe hij afgelopen weken heeft beleefd: “Als lid van de Locatieraad in Roden en als één van de gastheren in onze kerk, besef ik het fijn te vinden dat ons kerkgebouw op de zondag, nu zonder de vieringen, toch een uur geopend kan zijn voor stil gebed."

Hij zegt verder: "Ik ervaar deze dagen als een te rustige periode, omdat ik zo weinig contact met mensen heb. Voor veel mensen is het moeilijk ermee te leven. Al te veel nare nieuwsberichten doseer ik. Als gepensioneerden besteden Carla en ik onze tijd vooral aan klussen in en om ons huis. De tuin heeft er nog nooit zo fraai bij gelegen.
Onverwacht bleek er werk aan de winkel. Carla appte op zaterdagavond 21 maart de vraag aan Yvon van Diemen van de VOM-groep of zij misschien alsnog viooltjes kon kopen bij Marian van Straaten. Elk jaar kweekt Marian violen en plantjes in bakjes om ze in de weken voor Pasen in onze kerk aan parochianen te verkopen voor de Vastenactie. U begrijpt het probleem: geen vieringen, geen verkoop. Yvon pakte de zaak om voor alle gekweekte planten een andere eigenaar te vinden onmiddellijk aan, vroeg of ik het met Carla wilde coördineren, belde Henny Rodenburg voor de geldtransacties en Marijke Velting meldde zich om de violen in Leek te bezorgen. Dat laatste zouden wij in Roden doen."

De meeste violen konden in de voorjaarszon per fiets bezorgd worden!Toen kwamen ze in actie. "We stelden een e-mail op en verzonden die op maandagmiddag om twaalf uur aan ongeveer vijftig parochianen. De eerste koper meldde zich al binnen een half uur! Dinsdagochtend bezorgden we de eerste viooltjes. In de e-mail was besproken dat ze vanwege het coronavirus tot bij de voordeur of in de tuin gebracht zouden worden en dat de betaling daarna via de bank kon worden gedaan; volgens de richtlijnen, geen fysiek contact dus. Woensdagmiddag om vier uur ontvingen we de laatste bestelling en waren ruim 200 violen verkocht! Het volledige bedrag gaat naar de Vastenactie.
Hartelijk dank aan alle kopers en medewerkers die een succes maakten van deze bliksem fleur- en kleuractie.”
Jan besluit: “Laten we op gepaste afstand dicht bij elkaar blijven.”