extra akb button

pastorpraat

draaijerJanneke Draaijer is apothekersassistent en haar man André, IC verpleegkundige; beide parochianen zijn lid van het Laudatekoor. Tussen alle drukke bedrijvigheden door keken ze terug op een roerige periode.

“De coronacrisis is ons dagelijks leven steeds meer gaan beïnvloeden. De veertigdagentijd heeft een andere dimensie erbij gekregen die misschien
wel past in deze tijd voor Pasen: Je onthouden van contacten en fysiek afstand houden vanwege besmettingsgevaar om samen gezond te blijven.
Wellicht een klein offer maar toch één die discipline vraagt en ons doen en laten enorm bepaalt: het leed van de coronapatiënt en zijn familie. De laatsten mogen hun dierbare niet bezoeken en zijn vaak niet aanwezig bij het overlijden. De solidariteit en initiatieven die overal te zien zijn. Het aanpassingsvermogen van de mensen aan sterk veranderde omstandigheden. Het spontane medeleven dat wij, als werkers in “de zorg” mochten ontvangen van de pastoor, parochianen en koorleden.

Samen het geloof beleven en vieren sterkt ons eigen geloof. Een gebed bij ons “thuis altaartje” voelt toch wel anders dan tijdens een viering met medeparochianen. De paastijd is voor het koor toch wel een van de hoogtepunten van het jaar. Het stoppen van de koorrepetities en niet doorgaan van de vieringen is een groot gemis. Geloof, hoop en liefde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en onderwerp van onze gedachten en gebeden.

“Ubi caritas et amor, Deus ibi est -waar vriendschap heerst en liefde, daar is God- een hymne uit onze kerk is voor ons juist in deze tijd een houvast.”