­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

vastenwandeling 2021

agenda 5a

coronavirus

livestream vieringen

emmelkampIn deze coronatijd krijg je volgens Janny Emmelkamp voldoende mogelijkheden om na te denken. En zij komt tot een aantal conclusies.
“Vele mensen leven de laatste jaren in luxe. We hebben alles wat ons hartje begeert. We hebben mooie auto’s voor de deur. We gaan ook vaak graag twee keer per jaar met vakantie en dan vliegen we het liefst naar verre oorden. Iedereen heeft het druk, druk, druk. Geen aandacht voor je naasten, familie en kinderen. En dan niet te vergeten hoe we omgaan met onze mooie aarde, zo mooi geschapen, maar door ons verwoest door de CO2”.

“We hebben de laatste tijd diverse plagen gehad: bosbranden, aardbevingen, smeltend ijs op de beide polen en niet te vergeten een sprinkhanenplaag en nu de coronacrisis. Maar zijn we nu wel wakker geschud? Kijk eens hoe de mensen nu naar elkaar omkijken. Vliegen is taboe, er zijn veel minder auto’s op de weg. Kinderen worden opgevangen, mensen kijken massaal naar eucharistievieringen van de Paus op de tv.

De mens komt tot de ontdekking dat we echt Onze Lieve Heer nodig hebben in ons leven. Zelf kunnen we niets zonder de hulp van boven. Als we ons heel goed bewust zijn dat de luxe niet de essentie van het leven is, maar goed zijn voor je naaste en goed zorgen voor de natuur. We moeten meer naar de kerk gaan en meer bidden om hulp en steun. Dat is onze prioriteit.

Laat deze roerige periode een les zijn voor de hele mensheid. Dan hebben we niet voor niets geleden en is het niet voor niets geweest. Blijf vertrouwen, blijf bidden en het komt echt allemaal weer goed. We moeten wakker blijven en blijven zien waar het in het leven werkelijk om gaat. Dus geen luxe, geen dure vliegreizen en grote auto’s.
Blijf Christus trouw. Hij laat ons nooit alleen.”

Submit to FacebookSubmit to Twitter
­