­




Klik op de button voor informatie over de button vastenwandeling 540px

button paasvieringen 540px

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

De boodschap van de engel aan Maria
Jan Schoenaker
Viering
Maria Boodschap, een van de belangrijkste en oudste Mariafeesten, wordt gevierd op 25 maart. De kerk gedenkt, negen maanden voor het kerstfeest, de aankondiging van de geboorte van Christus door de engel Gabriël.
De thematiek van dit feest is nauw verbonden met de adventstijd; vooral de vierde adventszondag kent dezelfde lezingen, gezangen en gebeden. Wij eren Maria vanwege haar bereidheid zich in dienst te stellen van Gods heilsplan.

  raam03
 
Afbeelding

De middelste en rechter afbeelding geven Maria en de engel Gabriël weer met de tekst van de uiteindelijke overgave van Maria aan het wonderlijke dat haar overkomt: 'Ecce ancilla Domini' wat betekent: 'Zie de dienstmaagd des Heren' (Lucas 1, 28-38).
De linker afbeelding laat Gideon zien met aan zijn voeten een wollen vacht waar dauw uit de hemel op valt. Gideon, een van de rechters in de begintijd van de joden in het beloofde land, strijdt tegen de dienaars van de afgod Baäl. Als bewijs dat 'de Almachtige' (God) aan zijn kant staat, wordt alleen deze vacht vochtig en blijft de omgeving droog en bij een tweede verzoek van Gideon aan God blijft alleen de vacht droog en ligt op de grond eromheen dauw (Rechters 6, 31-39).
Door de glazenier/kunstenaar wordt het verhaal van Gideon verbonden met de uitverkiezing van Maria uit alle vrouwen en de bevruchting door de heilige Geest.
  naar Overzicht

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­