­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

Maria
op de bruiloft
van Kana

Jan Schoenaker
Viering
"Op de derde dag was er een bruiloft te Kana in Galilea, waarbij de moeder van Jezus aanwezig was", meldt de evangelist Johannes.
Het veranderen van water in wijn wordt door Johannes gepresenteerd als het eerste van Jezus' tekenen, waarin Hij zijn heerlijkheid openbaart. Het is een teken van de nieuwe tijd die begonnen is: de messiaanse era is gekomen. God verbindt zich in Jezus onherroepelijk met zijn bruid, zijn volk; de wijn is het teken van zijn overvloedige liefde, van de volheid der tijden.
Deze lezing is in de liturgie verbonden met het feest van de Openbaring van de Heer, bij ons bekend als Driekoningen. Met de Doop van Jezus in de Jordaan zijn dit de drie momenten waarin Christus als Heer verschijnt. Wij lezen dit verhaal in de c-cyclus, eens in de drie jaar, op de zondag meteen na de Doop van de Heer.

  raam06
 
Afbeelding

Bruid en bruidegom zijn rechts te zien, ook al komen ze in het verhaal nauwelijks voor. De bruidegom is zo verliefd dat hij niet bezig is met het probleem van zijn wijn-tekort. Trouwens, voor hem op tafel staat nog een halve fles!
In het midden Christus, zijn leerlingen en de dienaar met de watervaten.
Links Maria die tegen de dienaar zegt: "Doet maar wat hij u zeggen zal".
 

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­