caritasOngetwijfeld weet u waar de Parochiële Caritas instelling van onze parochie voor staat: het omzien naar mensen die aan de arme kant van de samenleving zijn beland. Vaak zijn deze mensen niet in staat om alleen uit de problemen te komen. Caritas is dan een vorm van diaconie door dienstbaar te zijn en hulp te bieden aan ieder die dit nodig heeft.

Door onze jaarlijkse vakantiegeldactie in mei en de kerstpakketten in december bereiken we een groot aantal gezinnen die dat extra steuntje in de rug best kunnen gebruiken. Maar we zijn er van overtuigd dat er meer hulp geboden kan worden! En daarvoor hebben we uw hulp nodig.

Wij vragen u als parochiaan attent te zijn op de signalen in uw omgeving. Het is bekend dat met name bij sommige ouderen sprake is van “stille armoede”. Maar denk ook eens aan het kind, dat op gympies de winter door moet, of in een zomerjasje rondloopt. Of aan de collega die nooit meedoet bij een bedrijfsuitje. Wellicht signalen die duiden op problemen.

Komt u als familie, buur, mantelzorger een situatie tegen waarvan u denkt dat Caritas iets kan betekenen, laat ons dat dan weten. U kunt mensen ook wijzen op onze website, waar men dit aanvraagformulier kan invullen.

Wilt u contact, heeft u een hulpvraag, heeft u advies of suggesties voor de PCI van onze parochie, dan kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de PCI-contactpersoon van de locatie:

Assen: Gerard Klein Koerkamp 0592-344382
Roden: Jan van Houten  06-10809442