­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

fietstocht frontHet was een prachtige zondag, die tweede september. Een kleine dertig parochianen uit Assen en omstreken liet weten mee te rijden in de jaarlijkse fietstocht. De organisatie had weer een mooie route uitgezet, met als keerpunt de Kolonievaart bij Veenhuizen.

Door het Asser Bos zetten we koers naar de Europaweg, waar we het nieuwe fietspad volgden naar de Haarweg. Langs de Boskamp en de vele TT-campings in Witten kwamen we bij de Baggelhuizerplas. Over het water kijkend konden we constateren dat er op het strand van de plas een  groot beachvolleybaltoernooi gaande was, omlijst door andere activiteiten. Na de oversteek van de N371 bij Kloosterveen reden we langs de stille kant van de Drentse Hoofdvaart richting Bovensmilde. Via de Van Lierswijk en langs de rand van het Fochteloërveen kwamen we bij het eerste stoppunt. Hier werden we voorzien van een lekkere kop koffie of thee, met een koek naar keuze. Natuurlijk was er ook even tijd om een meegebracht broodje te nuttigen. En verder werd er natuurlijk gezellig gekeuveld…

fietstocht 1

De tocht voerde verder door het prachtige natuurgebied. Al vrij snel kwamen we bij een uitkijktoren, waar we even van de fiets stapten om een blik over de omgeving te werpen. Hierna ging het langs een ruig terrein, met een aantal langbehaarde koeien, naar de stille kant van de weg naar Veenhuizen. Hier troffen we na enige tijd onze onovertroffen cateraars weer aan, maar eerst werd nog even naar het Esmeer gereden. Tot voor enige jaren was dit gebied niet toegankelijk, want behoorde het tot het gebied van de gevangenis. Gelukkig kunnen we nu wel genieten van dit prachtige natuurgebied. Terug bij de catering was er weer iets te drinken en te kletsen.

fietstocht 2

De rest van de tocht voerde eerst langs Kolonievaart en drukke Norgervaart. Bij Huis ter Heide volgden we de Koelenweg, die gelukkig weer wat rustiger was. Via de Asserwijk, de stille kant van de Vaart en langs de kazerne reden we door de Gymnasiumstraat weer het kerkplein op.

Tijdens de nazit met een drankje en een hapje (en ook nog de beloofde kop heerlijke soep) hoorden we alleen maar positieve reacties; we hadden weer erg genoten van deze tocht van 30 kilometer. Dus volgend jaar maar weer zo’n start van het kerkelijk activiteitenjaar.

Jan Wessels


Meer foto's...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­