­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

kerkbalans 200Aan die overgang werd ik herinnerd door een verhaal dat een vriend mij vertelde. Hij was een paar maanden geleden weer eens bezig met zijn financiën en stuitte daarbij op een raar bedrag dat hij jaarlijks doneerde aan een goed doel. Het was een bedrag van 22,68 euro.

Hij zou nooit een dergelijk bedrag doneren; je rond zoiets immers af op hele euro’s. Het bleek hem vervolgens dat dit bedrag terug te voeren is naar het ‘guldentijdperk’. Hij doneerde in die tijd 50 gulden via een jaarlijkse machtiging. Bij de overgang naar de euro is dat omgezet. Hij had daar verder nooit naar omgekeken, moest hij bekennen. Hij heeft het bedrag na deze ontdekking aangepast naar een mooi rond bedrag passend bij deze tijd, in euro’s dat wel...

Toen ik dit verhaal aan onze Kerkbalans-administrateur vertelde, ging hem een licht op: hij kwam dit soort niet afgeronde bedragen ook wel, hetzij sporadisch, tegen. Terugrekenend naar guldens kwam hij wel op mooi afgeronde bedragen. U voelt het vast al wel aankomen: als uw bijdrage voor Kerkbalans ook zo’n niet afgerond bedrag betreft, zou u kunnen overwegen om de machtiging aan te passen op een mooi rond (en misschien iets hoger) bedrag. De komende Actie Kerkbalans in januari 2019 kan daarvoor een mooi moment zijn.

Jan Wessels

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­