logo SIRW transparant 200Sinds de oprichting in 1965 verzorgt de Stichting Interkerkelijk Recreatiewerk Witterzomer (SIRW) jaarlijks een twintigtal oecumenische gezinsdiensten op Vakantiepark Witterzomer in Witten. Tijdens de zomervakantie is er een ‘recreatiepastor’ op het park aanwezig waarbij mensen terecht kunnen.

De SIRW is een samenwerkingsverband van acht geloofsgemeenschappen uit Assen en Bovensmilde. Leden uit deze gemeenschappen vormen, samen met de directie van het vakantiepark, het bestuur. Statutair is onder meer bepaald dat de rooms katholieke geloofsgemeenschap uit Assen met twee personen is vertegenwoordigd in het bestuur. Op dit moment is dat slechts één persoon. Dit betekent dat er een vacature is.

De locatieraad Assen is op zoek naar een parochiaan met belangstelling voor interkerkelijke samenwerking die zitting wil nemen in het bestuur. Het bestuur bepaalt het aantal zondagen waarop de zondagse vieringen in de recreatiezaal plaatsvinden, benadert voorgangers uit verschillende kerken om een dienst te verzorgen, stelt de recreatiepastor aan, huurt voor hem/haar een bungalow die als pastorie dient, nodigt koren, zangers, organisten en muzikanten uit om in de diensten te spelen en stuurt de groep vrijwilligers aan die de zondagmorgengroep vormen. De zondagmorgengroep zorgt iedere zondag weer dat de recreatiezaal wordt omgevormd tot kerkzaal, de koffie na de dienst geschonken kan worden en tot slot de boel weer opgeruimd wordt.

Iedere zondag zijn er minimaal twee leden van het bestuur aanwezig om de kerkgangers, de voorganger en de muzikanten te verwelkomen.

Wanneer u belangstelling hebt voor deze bestuursfunctie dan kunt u contact opnemen met:
Mw. Ria Klink (0592-481948), penningmeester, bestuurslid namens de R.K. Geloofsgemeenschap Assen;
De heer Jan Pieter de Vries, (0592- 413910) secretaris, bestuurslid namens Protestantse Gemeente Bovensmilde;
óf met ondergetekende, (0502-343228) oud-bestuurslid namens de R.K. Geloofsgemeenschap Assen.

Tom van der Wee

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter