open huis 200De groep mensen die overdag eenzaam en soms verward door de straten van Assen dwaalt, groeit met de dag. Het Open Huis aan de Brink biedt op zes dagdelen per week een huiskamer voor een kop koffie, en belangrijker nog, een luisterend oor en warme aandacht voor wie dat nodig heeft.

Tientallen mensen komen dan binnen. Met name in de weekeinden, op zaterdagen en zondagen, als de rest van Assen bij gezin en vrienden is, is het druk. Ook dan staan altijd enkele van de in totaal 50 vrijwilligers klaar, die het Open Huis al dertig jaar draaiende houden. Iedereen is welkom. Je mag er zijn als mens die warmte en gezelligheid zoekt. Als iemand met een concreet probleem komt, kan het Open Huis doorverwijzen, maar alleen op uitdrukkelijk verzoek van de bezoeker.

Het Open Huis is een antwoord op het almaar groeiende probleem van eenzaamheid in onze samenleving.

Jubileum
Op 12 november 1988 is het “Open Huis” (de Interkerkelijke Stichting voor Missionair-, Diaconaal- en Pastoraal Werk) officieel opgericht. Het weekend van 9 t/m 11 november 2018 zal volledig in het teken staan van de viering van het dertigjarig bestaan van de stichting.

Om dit lustrum met ons te vieren nodigen wij u uit om op zondag 11 november na de kerkdienst van 10.00 uur koffie/thee/frisdrank te komen drinken.
Plaats: Open Huis, Brink 25-26.

Op 12 november 2018 vindt de officiële viering plaats. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor (vóór 5 november a.s.) aanmelden bij het secretariaat.
Plaats: De Kandelaar, Oude Molenstraat 20 te Assen
Tijdstip: 16.00 uur Kerk/Dankdienst onder leiding van Mgr. Ron van den Hout (Bisschop van Groningen / Leeuwarden).
17.00 uur Receptie onder het genot van een hapje en een drankje.

Informatie: Maria Dreesens-Willeman,

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter