kerstvieringen

Op zondagmiddag 4 november 2018  presenteerde onze groenhout frontparochiane, mevrouw Groenhout, in het parochiehuis haar boek ‘Raoennah, de biografie van een Indische dame’ aan haar familie en andere genodigden.

In dit boek, geschreven en uitgegeven door Aad Vrijhof, blikt mevrouw Raoenah Groenhout-Sarip (2 januari 1925, Labuhan, Indonesie) terug op haar leven.

groenhout 1Als kind geboren uit een Indische moeder en een Indiase vader, werd zij in haar vroege jeugd blootgesteld aan de wreedheden van haar leefomgeving. Ondanks de materiële rijkdom waarmee zij werd omringt heeft het haar aan een liefdevolle jeugd ontbroken. Natuurlijk heeft deze beladen periode z'n weerslag gehad op haar persoonlijke ontwikkeling en haar inmiddels standvastig gevormde karakter.

Ook later, toen zij als jonge vrouw zich een plek op de huwelijksmarkt wilde verwerven, werd haar niets bespaard. Er volgden namelijk turbulente jaren ten tijde van de Japanse bezetting, gevolgd door het verlies van enkele van haar dierbare gezinsleden. Ondanks een ongeval van één van haar kinderen, keerde het tij ten goede. Zij verhuisde naar Nederland en kwam in een rustiger vaarwater terecht. Zij heeft echter haar roots nooit kunnen vergeten en keert regelmatig terug naar haar geboortegrond.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel