In Assen functioneert al vele jaren ‘Het Oecumenische Leerhuis’. Dit jaar hebben we ervoor gekozen de complexe situatie in het Midden-Oosten te belichten. Deze week de laatste bijeenkomst.

leerhuis Weezel‘Kunst en Israël’
Op 28 maart is de laatste avond van het Oecumenisch Leerhuis. Dan komt Natascha van Weezel naar Assen.

Verbeelding en creativiteit hebben de kracht om het alledaagse te overstijgen. Kunst kan op een andere manier het debat aanzwengelen en doet een beroep op de verbeelding, waar de woorden van politieke of religieuze alledaagsheid klaarblijkelijk tekort schieten.  Kunst kan ook tot verzet oproepen. Kunstenaars laten zich niet snel tot een verlengstuk maken van de staat en zijn politiek, maar stellen zich vaak kritisch op en proberen de complexiteit in hun werk te ontleden. Zij blijken keer op keer in staat om de werkelijkheid te doen kantelen. Op deze avond kijken en luisteren we naar de manier waarop kunstenaars de situatie in het Midden-Oosten verbeelden.

Natascha van Weezel is auteur en filmmaker, betrokken bij de stichting KUNSTENISRAËL, auteur van: ‘Thuis bij de vijand’, moslims en joden in Nederland. Eind vorig jaar was de serie ‘Natascha’s beloofde land’ op televisie.

Plaats: Opstandingskerk,
Wilgenbeemd 2, 9403 MA Assen
Tijdstip: 19.45 uur exact
Kosten: €7,50 per avond
U kunt op de avond(en) zelf in de Opstandingskerk betalen en opgave vooraf is niet nodig.
Voor meer informatie en het hele programma: www.leerhuisassen.nl

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact