In juni 2016 is er tijdens een bijeenkomst op een zaterdagavond met kerkgangers gesproken over de zaterdagavondvieringen in onze parochiekerk.

Naar aanleiding van dat gesprek zijn enkele veranderingen doorgevoerd. Het achterste deel van de kerk wordt niet meer verlicht en de viering op de eerste zaterdagavond van de maand is komen te vervallen, omdat er dan in Rolde een viering is.

De locatieraad is recent in gesprek gegaan met de drie pastores en met alle medewerkers aan de zaterdagavondvieringen om meningen te peilen over de locatie en frequentie van deze vieringen.
Ook wil de locatieraad de mening van parochianen/kerkgangers horen om tot weloverwogen aanbevelingen te komen ten aanzien van de toekomst van de vieringen op de zaterdagavond in Assen.

De locatieraad nodigt alle parochianen van de geloofsgemeenschap Maria Tenhemelopneming uit om op zaterdag 11 mei, na de Eucharistieviering, vanaf ca. 20.00 uur tot 21.00 uur, met leden van de locatieraad van gedachten te wisselen over de toekomstmogelijkheden van de zaterdagavondvieringen en aanbevelingen te formuleren.

Namens de locatieraad, Tom van der Wee

Maria Tenhemelopneming | Actueel