­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

Vastenactie frontZondag 24 maart vertrok een groep parochianen vanuit de Asser kerk naar de voormalige R.K.-kerk in Veenhuizen. Daar was de start gepland van de jaarlijkse Vastenactie-wandeling. De tocht was dit jaar voor de negende keer uitgezet.

Deze tocht kent elk jaar weer een aantal momenten van stilte en bezinning, steeds rond het thema van de Vastenactie: dit keer was dat ‘water’. Ook belangrijk zijn de ontmoeting en het gesprek met medeparochianen. Dit keer had de organisatie (werkgroepen VOM en Parochie-ondersteuning) gezorgd voor een mooie tocht met natuur, maar ook veel cultuur.

veenhuizen kerk

Het begon in de voormalige R.K.-kerk, waar een gids uit het dorp ons informeerde over de bouw- en de kunstgeschiedenis van het kerkgebouw. In dit laatste hebben ook de gedetineerden ‘de hand’ gehad.
Het eerste deel van de wandeling leidde ons, na een stukje dorpsgebeuren, door de natuur aan de overkant van de vaart. Na de koffie in de buurt van de Koepelkerk werd de wandeling voortgezet, waarbij mede-parochiaan Cor Holierook - als ambtenaar bij Justitie goed op de hoogte van de gang van zaken in het gevangenisdorp Veenhuizen - ons het een en ander vertelde over de geschiedenis van het gevangeniswezen en over het wonen en werken in Veenhuizen. Bijzondere aandacht werd besteed aan de inrichting van de begraafplaats voor personeel en gedetineerden van de gevangenis.

veenhuizen kerkhof

Op deze plek stond de caterbus weer klaar om de wandelaars van een kopje soep te voorzien. In het derde en laatste deel van de tocht lag het accent op Veenhuizen als dorp. Hoewel een en ander erg interessant was, bleek het toch noodzakelijk om de tocht iets in te korten Omdat het anders wel erg laat zou kunnen worden…

De 25 deelnemers brachten samen 275 euro bijeen voor het Vastenactieproject, dat dit jaar waterprojecten in ontwikkelingslanden ondersteunt. Want schoon water verandert alles: het draagt bij aan betere voeding, gezondheid en onderwijs.
Dit thema water bleek trouwens onderweg ook een mooie inspiratiebron om spreekwoorden en gezegden met het woord ‘water’ te bedenken.

Conclusie van een wandelaar: de wandeltocht is gemaakt door een gezellige groep mensen, die mede door de goede verzorging en ondersteuning onderweg van de inwendige mens met koffie en soep in een heel goede sfeer heeft plaatsgevonden.

Meer foto's

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­