extra akb button

We kunnen weer in alle drie locaties vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in alle kerken met max. 30. En aanmelden is weer verplicht geworden.

Voor Zuidlaren: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 050-4092913, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankzuidlaren@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Assen: elke donderdag 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-313029, en via email tot donderdag 19.00 uur: email kerkbankassen@franciscus-parochie.nl.  |  Meer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

etiket KVV vlagEen jaar geleden begon het bestuur van de Katholieke Vrouwen Vereniging in Assen er al mee: het voorbereiden van het feest rond het 100-jarig bestaan. Helaas heeft er op 8 october 2020 geen enkele festiviteit plaatsgevonden.

De eerste corona-uitbraak in het voorjaar zorgde er al voor dat de maandelijkse bijeenkomsten stil kwamen te liggen. Ook werd toen al besloten om de festiviteiten rond het jubileum tot een minimum te beperken. Alleen de voorbereiding van een jubileummagazine werd voortgezet.

Voor de sobere herdenking zelf werd uitgegaan van een eucharistieviering op donderdag 8 october, met aansluitend een uurtje gezellig samenzijn in de kerk. Daar kan de anderhalve-meter goed worden gehandhaafd.
De laatste ontwikkelingen rond het corona-virus zorgden ervoor dat het bestuur ook deze bijeenkomst niet door liet gaan. Het is onder deze omstandigheden, gezien de gemiddeld hoge leeftijd, niet verantwoord om met de leden samen te komen. Wel is inmiddels aan de leden het jubileum-magazine overhandigd, met daarbij een kleine attentie.

KVV magazine 2020 Pagina 01Jubileum-magazine
In dit jubileum-magazine kan men lezen over 100 jaar geschiedenis van katholieke vrouwenbeweging in Assen. Over hoe het begon als R.K. Vrouwenbond bijvoorbeeld. Maar ook een verslag van een bestuursvergadering op 6 oktober 1948, een reisverslag van een ´dagje uit´ naar Emmer Compascuum en een interview gegeven door mevrouw Jopie Kingma, toenmalige voorzitter.
Verder heeft een aantal leden gehoor gegeven aan ons verzoek en heeft foto’s of een stukje tekst aangeleverd. Daaruit blijkt hoe belangrijk voor heel veel dames de Katholieke Vrouwenvereniging is.
Benieuwd naar de inhoud? Klik hier!

Tenslotte: als bestuur hebben wij de leden beloofd dat we, zodra het weer mogelijk is, het beloofde feest alsnog gaan vieren!!!!

Truus Konijn, voorzitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel