­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

coronavirus

senff frontIn verband met een tijdelijk artsentekort in verband met het huwelijk in februari a.s. van dokter Magdalene Utouh, de medisch-directeur van het het Endulen hospital, vertrek ik weer op vrijdag 29 januari naar Tanzania voor een periode van bijna 6 weken om het medische werk in het Endulen hospital te ondersteunen. Mijn terugvlucht is gepland op woensdag 10 maart a.s.

Dankzij enthousiaste ondersteuning van o.a. Silvia van der Aa, zorgboerderij de Pauw in Bunne, de Franciscusparochie in Assen en natuurlijk alle overige andere donoren is het gelukt om de euro 8000,-- voor het afbouwen van de eenvoudige woonvoorziening voor 4 personeelsleden en hun gezin bij elkaar te krijgen..Ik hou u op de hoogte.

Daarnaast worden uw donaties gebruikt om het salaris van in totaal 12 personeelsleden te helpen ondersteunen. Helaas is als gevolg van de wereld lockdown het toerisme, de voornaamste inkomstenbron voor Tanzania, nog steeds praktisch geheel weggevallen. Daardoor is ook de financiele ondersteuning aan het ziekenhuis door de Ngorongoro Crater Conservation Area en de regering helaas nog niet hervat op een kleine ondersteuning na.
Gelukkig konden de salarissen in 2020 worden betaald door de Watschinger en Pro-Watschinger Foundation en ook dankzij jullie donaties. Daarnaast heeft Endulen e.V. de voeding voor de ondervoede kinderen en de patiënten op de kraamafdeling grotendeels gedoneerd.

Voor 2021 heeft het bisdom van Münster een fors, eenmalig bedrag gedoneerd om het ziekenhuis in staat te stellen Covid-19 gerelateerde problemen het hoofd te bieden.
Samen met het ziekenhuisbestuur en het Aartsbisdom van Arusha blijven we zoeken naar donoren die bereid zijn het ziekenhuis voor een aantal jaren te adopteren. Laten we de hoop niet verliezen.... Het ziekenhuis moet open blijven voor de medische zorg aan 90.000 Maasai.

Voor de nabije toekomst - regeren is vooruitzien - focus ik mij op:
1. het onderhoudscontract van het röntgenapparaat vanaf 1 oktober 2021, kosten euro 5000,-- per jaar.
2. de salarissen van 12 personeelsleden, zolang het ziekenhuis nog niet is geadopteerd. Kosten per maand euro 1400,--
Het blijft een lange adem om het ziekenhuis draaiende te houden.Tot nu toe is het Endulen hospital nog steeds in staat goede medische zorg te geven aan 90.000 Maasai. Het ziekenhuis blijft echter nog steeds ontzettend afhankelijk van uw donaties om medische zorg te kunnen verlenen !

Donaties kunnen worden overgemaakt naar bankrekeningnummer NL39INGB0001988400 ten name van F.A. Senff o.v.v. Endulen hospital.
Mocht het voor u aantrekkelijk zijn om uw donatie fiscaal af te trekken, dan kunt u uw donatie overmaken naar Stichting Chagos bankrekeningnummer NL45INGB0006224282 o.v.v. F.A Senff Endulen Hospital. Ook dan komt u donatie volledig ten goede aan het Endulen hospital voor de zorgbehoevende Maasai bevolking.

Vreemd om binnenkort in een land te vertoeven waar geen corona maatregelen gelden en waar - onverklaarbaar -  nauwelijks corona is. Laten we hopen dat dat zo blijft. Intussen worden de koffers gepakt en gaan de nodige mutsjes, truitjes en sokjes mee.
Ik hoop dat binnenkort de coronacijfers in Nederland zullen dalen, mede door de vaccinaties.

Blijf gezond in vrede achter, asante sana, kwa heri,

Frans Senff, tropenartsvrijwilliger Endulen hospital. oud-Asser huisarts.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
WhatsApp:  +31622786095 (Ned); +255763750644 (Tanzania).

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­