­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

Logo PCI 270 achtergrondkleurDe organisatoren van de Kerstpakkettenactie 2019 kijken met een tevreden gevoel terug op een goed verlopen actie. In totaal zijn in de week vóór Kerstmis bij ruim 600 adressen kerstpakketten bezorgd.

Het betreft in veel gevallen gezinnen met kinderen, maar ook alleenstaande ouderen met een laag inkomen die soms maar moeilijk kunnen rondkomen.

De Parochiële Caritas Instelling (PCI) wil alle parochianen hartelijk bedanken, die met hun royale financiële bijdragen deze interkerkelijke actie mede mogelijk hebben gemaakt. Ook is heel veel dank verschuldigd aan de verschillende vrijwilligers die meegeholpen hebben bij het inpakken en bezorgen van de kerstpakketten. Voor alle betrokkenen is dit een plezierig en tot dankbaarheid stemmend karwei.

In Assen zetten de samenwerkende organisaties (dat zijn: de Protestante Gemeente Assen, de Parochiële Caritas Instelling, de Voedselbank, Budget Support, Humanitas en Vaart Welzijn) zich al heel wat jaren in om mensen en gezinnen, die het niet breed hebben, met de feestdagen iets extra’s te geven.
In de kerkbladen wordt in het najaar publiciteit gegeven aan deze gezamenlijke Kerstactie. Daarbij worden de parochianen en kerkelijke gemeenteleden uitgenodigd om met een financiële bijdrage de actie te ondersteunen. Heel veel gezinnen, die het hard nodig hebben, kunnen dan vlak voor de feestdagen blij worden gemaakt met een mooi pakket met levensmiddelen.

Delen met anderen...
Dankzij de royale giften van heel wat parochianen kan de PCI deze actie samen met de andere organisaties uitvoeren. Van de ruim 600 gezinnen, die met deze actie een kerstpakket hebben ontvangen, zijn er zo’n 70 voorge- dragen vanuit de parochielocatie Assen. In Roden heeft de Voedselbank een financiële bijdrage van de Caritas ontvangen voor de daar verspreide pakketten. Ook heeft de Caritas de kerstattentie voor 35 bezoekers van het Open Huis van de Kerken aan de Brink in Assen betaald. En door het jaar heen wordt een klein deel van de ontvangen giften benut voor het verlenen van noodhulp aan gezinnen die het echt nodig hebben.

Het deelnemen aan deze verschillende kerstacties is heel mooi en ontroerend werk omdat je met relatief weinig middelen je medemensen, die met weinig geld moeten zien rond te komen, heel blij kunt maken. Iets van je rijkdom afstaan en delen met anderen geeft veel voldoening.

Agnes Cairo en Gerard Klein Koerkamp

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­