­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

KBO 200Op 23 oktober was de boswachter van Staatsbosbeheer aan de beurt met een lezing over het Westerkwartier/Noordenveld. Er was veel belangstelling, de koffiezaal was behoorlijk vol.

boswachter KBO RodenWe verwachtten een man, maar we kregen een jonge vrouw als boswachter op bezoek, Marieke de Boer. Naast haar deeltijdfunctie bij Staatsbosbeheer is ze profvoetballer bij Meppen in Duitsland. Insiders kennen haar mogelijk van de selectie bij het Nederlands (jeugd) damesvoetbalteam.

De lezing ging vooral over de organisatie bij Staatsbosbeheer, zoals hoe Staatsbosbeheer werkt, hoeveel mensen er in dienst zijn, de website van Staatsbosbeheer.
Haar werkgebied is het Westerkwartier. Omdat er veel vragen over onze regio aan haar werden gericht over de natuur en landschap in het Westerkwartier/Noordenveld heeft ze beloofd nog een keer terug te komen of een andere collega, die niet alleen onze regio goed kent, maar onze vragen inhoudelijk breder en dieper kan beantwoorden.

Het was jammer dat de geluidsapparatuur in de koffiezaal niet was ingeschakeld, naar verluidt functioneert deze niet goed. De koppeling van de laptop met de door ons beschikbaar gestelde beamer was ook niet in orde. De door Marieke meegebrachte film kon daardoor helaas niet vertoond worden.
Wij zullen ons best doen om binnenkort nog een keer ‘de boswachter’ bereid te vinden om ons wederom te bezoeken. Gezien de belangstelling en het begrip voor het ongemak hopen we allen bij dit vervolg weer te zien.

Namens de activiteitencommissie KBO, Leo Lelivelt

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Triniteit | Actueel

Triniteit | Contact

Nieuweweg 11
9301 GP Roden
Tel. 050-5014595
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­