vormen roden frontAfgelopen 7 oktober was het zover. In een overvolle kerk en in het bijzijn van familie ontving ik het Heilig Vormsel. Een bijzondere ervaring. Maar waarom ……?

In mijn jeugd ben ik door omstandigheden niet gevormd en omdat ik me toen minder betrokken voelde bij de Kerk, voelde dit niet als een gemis. In juni 2017 waren Nico en ik mee met een reis naar Jordanië en Israël, georganiseerd door pastoor Bernhard Buit van de Norbertusparochie Oost-Groningen. Tijdens deze reis werd een van de medereizigers gedoopt in de Jordaan en de volgende dag deed hij zijn Eerste Heilige Communie tijdens een dienst in de Heilige Grafkerk. Reden voor deze stap was, dat hij, alhoewel hij al jarenlang een actief lid van zijn parochie was, een volwaardig lid wilde zijn van de gemeenschap met alles erop en eraan. Dit zette mij tot nadenken.

Een paar maanden later hoorde ik dat de betreffende persoon begonnen was met een traject voor het Heilig Vormsel, samen met twee anderen en onder leiding van pastoor Buit. Ik heb me hier meteen bij aangesloten en gedurende een jaar bijeenkomsten bijgewoond waarin de riten en gebruiken binnen de RK Kerk en de vieringen aan bod kwamen.

vormen rodenMijn medecursisten hebben met Pinksteren hun Heilig Vormsel ontvangen maar ik wilde dit graag in mijn eigen gemeenschap doen waar ik me thuis en vertrouwd voel. En 7 oktober was het dan zover.

In een viering, voorgegaan door pastoor Koos Tolboom en pastor Agaath Erich en in aanwezigheid van een groot deel van onze gemeenschap, ontving ik het Heilig Vormsel. Heel bijzonder vond ik dat ook de derde voorganger binnen onze Parochie, pastor Truda de Boer, in de kerk aanwezig was, evenals mijn peettante die mij 58 jaar geleden ten doop heeft gehouden.

Ik wil iedereen bedanken voor een bijzondere en waardevolle dag en het koor, in het bijzonder voor hun prachtige ondersteuning bij deze viering. Alle felicitaties en meeleven bevestigen wat ik elke zondag binnen onze kerk ervaar: dat we in Roden met elkaar een hechte, warme en betrokken gemeenschap vormen. Laten we dit koesteren en delen.

Peter Kraakman

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter