logo oecumeneDe oecumene in Leek Tolbert is een aantal jaren geleden door gebrek aan mensen uit de PKN-gemeente ter ziele gegaan. Jarenlang hebben we gebruik gemaakt van de kerk in Tolbert en altijd was daar Herman Ruitenberg als koster en beheerder van die kerk. Niets was hem teveel en eigenlijk kon alles wat we bedachten daar gebeuren.

Ruitenberg RodenEen hoogtepunt was in het jaar 2000 de kerststallententoonstelling. Leeksters, Tolberters en Rodenaren brachten hun stal en in de tien dagen voor Kerstmis kwamen ruim 2000 mensen de tentoonstelling bezoeken.

We hebben ooit het dauwtrappen van Roden naar Tolbert gelopen. We hadden in de Advent en in de Veertigdagentijd ‘stilte-avonden’ met meer of minder mensen om te genieten van de stilte en/of de zachte muziek. We hielden er onze vespers elke maand en eens per jaar een Grönneger dainst.

Voor Herman Ruitenberg was het op 15 september 2018 een feestelijk afscheid in een volle kerk. Wij zijn hem als werkgroep van toen veel dank verschuldigd voor alles wat hij heeft mogelijk gemaakt.

Herman Oosterman

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter