In een volle kerk hebben de aanwezigen kunnen ervaren dat samen Christen-zijn in grote mate leeft. Het thema ‘Vrijheid’ in deze viering was toepasselijk omdat deze Kerkendag op Bevrijdingsdag 5 mei viel.

De voorgangers in de viering waren pastor A. Erich en pastor A. Mekes. Het koor, gevormd door zangers en zangeressen van de kerkkoren, heeft aan het slagen van de viering een grote bijdrage geleverd.

Het is een zegen dat wij Christenen in Nederland niet worden vervolgd. Iedere Christen beleeft het Christen-zijn op zijn of haar eigen manier. Wij Christenen moeten niet de verschillen in beleving opzoeken, maar de overeenkomsten samen uitbouwen. Het Christen-zijn geeft inspiratie en steun in alle tijden. Verder geeft het aan dat wij Christenen in ons hart hebben meegekregen om naar elkaar om te zien. Indien wij deze visie van samen Christen-zijn voortzetten en uitbouwen, staan wij als Christen sterk in de samenleving.

In 2020 zal Kerkendag in een andere kerk in Roden zijn. Wij vertrouwen erop dat de organisatie dan ook weer zoveel belangstellenden mag verwelkomen.

Hans Slijkerman

Triniteit | Contact