Het was een fantastisch mooie morgen op Hemelvaartsdag, 30 mei, waardoor het voor de tien wandelaars heel prettig lopen was. Het laatste deel van het traject naar Roderwolde was nieuw en ligt door het Kleibos, dat grenst aan de Onlanden.

dauwtrappen rodenWe hebben genoten van de wandeling door het bos, van het meertje en het bedauwde dijkvak langs het Peizerdiep. We kwamen in Roderwolde uit bij de molen, niet ver van de Sint-Jacobskerk. Onze schoenen en broekspijpen waren doorweekt van de dauw.

Bij de kerk stonden mensen te wachten, die per fiets of auto gekomen waren om de dienst samen mee te vieren. We waren met een kleine groep lopers, de andere kerkgangers vulden het mooi aan. Lector Paul Spoormans kwam net op tijd binnen. In de dienst waarin pastor Agaath Erich voorging en waarin Joni Fens met haar saxofoon voor de muzikale begeleiding zorgde, is altijd een goede sfeer. Het eenvoudige, mooie, oude interieur van de kerk zorgt ook voor de sfeer.

Na de dienst bij het gezamenlijke ontbijt met koffie en thee proefden de dauwtrappers en kerkgangers ook daar een gezellige sfeer. Na het ontbijt en nog nagenietend van deze vroege ochtendactiviteit ging ieder weer voldaan naar huis. Heel veel dank aan de PKN Gemeente Roden/Roderwolde waar we altijd gastvrij ontvangen worden.

Leo Lelivelt

Triniteit | Contact