kerkbalans 200Allereerst wens ik eenieder een gelukkig en gezond 2021. Hopelijk krijgen we spoedig een vaccinatie tegen het coronavirus, zodat het geen gevaar meer vormt.

In december is de voorbereiding voor de Actie Kerkbalans 2021 gestart. De opbrengst van 2020 is uitgekomen rond € 52.000. We hopen dat de opbrengst van de Actie Kerkbalans 2021 hoger zal uitkomen. Dat is nodig omdat de kosten voor personeel en onderhoud van het kerkgebouw zeker hoger zullen worden. Als allen die een bijdrage leveren de toezegging van 2020 met een aantal procenten verhogen, dan kunnen we het jaar 2021 financieel gezond doorkomen.
Als u uw bijdrage wilt verhogen, vergeet dan niet de automatische overschrijving, als u die heeft, bij de bank aan te passen.

Wij bieden ook de mogelijkheid om te betalen via automatische incasso. Als u er gebruik van maakt, dan passen wij het bedrag van uw incasso volgens uw opgave bij de Actie Kerkbalans graag aan. Dat betekent voor u een zorg minder en voor ons minder bankkosten. Bovendien wordt met automatische incasso het overmaken van uw bijdrage niet meer vergeten.

De penningmeester is in het begin van het jaar druk met de jaarrekening en de begroting. Ook wordt van de ledenadministratie en de kerkbalansgroep in korte tijd veel extra inspanning gevraagd. Ze doen het van harte om de parochie te laten bloeien. De lopers voor de Kerkbalans gaan vanaf 12 januari aan de slag. De kerkbalanslopers geven de actie-enveloppen bij u af en zullen het in overleg later ophalen. U kunt hun werk verlichten door uw ingevulde formulier in de enveloppe op tijd klaar te leggen voor het ophalen. Zo kan het weer een succesvolle Actie Kerkbalans worden. De vrijwilliger zal bij de contacten rekening houden met het coronaprotocol.

Alvast hartelijk dank voor uw aller bijdrage, in welke vorm dan ook.

F. de Vries, penningmeester locatieraad

Triniteit | Contact