logo oecumeneOp 24 september was de eerste vergadering van de Raad van Kerken Zuidlaren-Anloo van dit seizoen in De Meent te Zuidlaren.

We mogen een nieuw lid verwelkomen: mevr. Van der Schuur neemt de plaats van dhr. Holties in als afgevaardigde van de Dorpskerk.
De volgende punten zijn aan de orde geweest:
•    Op de vorige vergadering is de pastorale zorg in instellingen aan de orde geweest. Gemeenteleden die in instellingen verblijven, blijven in principe onder de pastorale zorg van de eigen kerk vallen tenzij ze verhuizen naar een andere gemeente en daar worden ingeschreven. Ook wordt in sommige instellingen eigen geestelijke verzorging aangeboden. Mensen die geen lid zijn van een plaatselijke kerk en verblijven in een instelling binnen de gemeente Tynaarlo, kunnen een beroep doen op de geestelijke verzorging van de gemeente Tynaarlo, vanuit de WMO.
•    Op zondag 20 januari is de oecumenische viering in de Week van Gebed voor de Eenheid. Het thema is ‘Recht voor ogen’.
•    De voorbereidingen voor de oecumenische pinksterdienst gaan binnenkort van start. Ds. Ten Have is dit jaar de ‘voortrekker’.
•    Het cursusprogramma voor het nieuwe seizoen is van start gegaan. Het is een gevarieerd programma en er lijkt goede belangstelling voor de verschillende cursussen en gespreksgroepen te zijn.

De volgende vergadering is op maandag 5 november in de Magnuskerk te Anloo.

Marian Edens,
secretaris Raad van Kerken Zuidlaren-Anloo