pastorpraat

logo oecumeneDit jaar kan vanwege het coronavirus de oecumenische pinksterviering op het open veld van Dennenoord niet in de gebruikelijke vorm doorgaan. Zoals bekend zijn voorlopig grotere bijeenkomsten zoals onder andere kerkdiensten niet toegestaan.

Als Raad van Kerken Zuidlaren-Anloo hebben wij gezocht naar een mogelijkheid om op Pinksterzondag 31 mei toch een gezamenlijke viering te houden. We mogen nu dan wel niet bij elkaar komen, maar kunnen ons wel op een andere manier met elkaar verbinden. Daartoe hebben we op een aantal verschillende plaatsen gebruikelijke onderdelen van een viering opgenomen en aan elkaar gekoppeld tot een geheel.

Deze viering zal op Pinksteren vanaf 10.00 uur te volgen zijn op uw computer of tablet/ipad via een livestreamverbinding. De link om verbinding te maken met de viering is te vinden op de website www.pknanloozuidlaren.nl. Zo kunnen we toch ook dit jaar als deelnemende kerken op het Pinksterfeest verbonden zijn met elkaar.

Sipke Sikkes
Vanuit onze parochie lid van de Raad van Kerken Zuidlaren-Anloo