vastenactie 200Alweer voor de negende keer gaan we wandelen. Zoals elk voorjaar hebben we een mooie tocht voor u uitgezet. Zo kort na het begin van de lente is het tijd om het wintergevoel definitief vaarwel te zeggen en er lekker op uit te trekken. Ontmoet uw medeparochianen, geniet van de natuur en beleef momenten van bezinning.

In de vergadering van 13 februari zijn weer veel onderwerpen over de tafel gekomen. We willen u daarvan graag puntsgewijs deelgenoot maken.

Voor de zestiende keer gaan we weer op pad voor een pelgrimage naar de Jacobuskerk in Rolde. Deze keer starten we in Vries, vanuit de Sint-Bonifatiuskerk. Dat doen we op zaterdag 13 april, de dag voor Palmzondag.

bisdom kleurDe wijding van heilige oliёn voor de kerken in het bisdom Groningen-Leeuwarden vindt plaats op woensdag 17 april om 19:00 uur in de Dominicuskerk te Leeuwarden (Harlingerstraat 26, 8913 CE).

Licht dat branden zal op plekken van samenkomst.
Een vlam die zichzelf geeft aan mensen
opdat zij met die warmte elkaar zullen inspireren.
De kracht van een brandende vlam
maakt de kaars steeds kleiner,
maar wordt een lopend vuurtje
van kracht, warmte en inspiratie voor ons allen.

Vastenactie frontEven je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten. Handelingen die we dagelijks doen en waarbij we nauwelijks stil staan. We beseffen hier in Nederland niet wat een luxe het is dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon, veilig water uit komt.

H. Franciscus | Werkvelden