­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

pools kindertehuisJa, wat ga je zo’n man nou geven, als ie zijn zilveren priesterjubileum viert…? Zou een nieuwe fiets iets voor hem zijn of een tochtje in een luchtballon? Wat zou die Tolboom vinden van een reisje naar Mallorca of zullen we hem toch maar een schilderij geven van de hand van een of andere oude Hollandse meester?

Ik heb er zelf lang over nagedacht, maar kwam slechts op één gedachte: ‘Ik heb alles al!’ En wat is er mooier dan mensen die het echt goed kunnen gebruiken blij maken met een substantieel bedrag aan geld.

Het goede doel dat ik aanwees als ‘mijn’ cadeau, is een kindertehuis in Polen, gerund door zusters van de Onbevlekte Ontvangenis. Deze zusters vangen ongeveer zestig kinderen en jongeren op in de leeftijd van drie tot twintig jaar. Het grootste deel van hen heeft een verstandelijke beperking. Van de Poolse overheid ontvangen de zusters voor het runnen van hun tehuis vijftig procent subsidie. De rest moet uit steun van derden komen. Bij gelegenheid van mijn feest hebt u samen een gift samengebracht van EUR 3920,-.

Een gigantisch bedrag waarvoor ik u namens de kinderen en de jongeren van dit tehuis in Gniezno heel hartelijk wil bedanken. Dit geld zal zeer goed gebruikt worden voor het welzijn van de kinderen en jongeren die in Polen niet zo goed en niet zo gelukkig terechtkwamen en voor wier toekomst de zusters zich zo inzetten.

Nogmaals: heel erg bedankt! Onze penningmeester, Guus Klaas, heeft dit bedrag overgemaakt naar de Stichting ‘Pools Kindertehuis Lagow-Lubuski’ te Assen. Het stichtingsbestuur zal zorg dragen voor het spoedig storten van dit bedrag op de rekening van het kindertehuis.

De stichting heeft ook een website: www.stipokin.nl. Als u aanklikt op ‘kindertehuizen’, dan vindt u direct info over het kindertehuis waar wij geld voor ingezameld hebben.

Pastoor K. Tolboom

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

H. Franciscus | Werkvelden

H. Franciscus | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­