vastenactie 200U wordt van harte uitgenodigd voor de Startdag Vastenactie van het Noorden op zaterdag 24 november as. Ook dit jaar willen wij een gevarieerd dagprogramma aanbieden, waarmee u geïnspireerd wordt om in 2019 met hart en ziel campagne te voeren voor de Vastenactie.

De campagne van 2019 heeft dit keer het centrale thema ‘water verandert alles’ in plaats van een campagne-project.
De dag is bedoeld voor de leden van de VOM-groepen, pastorale beroepskrachten, vrijwilligers van kindernevendienst-groepen en catechesegroepen. Ook nodigen we graag leerkrachten uit van de katholieke scholen in ons bisdom.

Waar: De Zuiderkerk in Drachten, De Drift 46, 9203 GH Drachten, tel. 0512 – 539946.
Ingang voorzijde: Wuiteweg 71, 9203 KR.
Tijd: van 10.00 - 15.30 uur, inclusief lunch.
Kosten: de dag wordt u aangeboden door Vastenactie en het Bisdom Groningen-Leeuwarden.
Parkeren: er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein van de kerk.

Dagprogramma:

9.30 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur Welkom en opening
10.15 uur Johan Compier, campagneleider Vastenactie vertelt over de keuze voor het thema “Water”
10.45 uur Korte pauze met koffie en thee
11.00 uur De problematiek van water en waterbeheer wereldwijd.
Inleiding door Cees Buisman, directeur van het water-instituut Wetsus en hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan Wageningen University.
12.00 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen aan Cees Buisman
12.30 uur Lunch
13.00 uur Aanvang middagprogramma
Workshops:
1: Guus Prevoo vertelt over en presenteert de nieuwe hongerdoek.
2: Angelique Steysel vertelt over de mogelijkheden voor scholen, catechesegroepen en/of in de nevendienstgroepen. Ze zal materiaal laten zien en nodigt uit tot het uitwisselen van ideeën.
3: Agaath Erich verkent met ons een bijbelverhaal waarin het thema “water” een belangrijke rol speelt. Bruikbaar voor verdieping, liturgie en catechese.
14.00 uur Theepauze
14.15 uur Afronding en aansluitend de slotviering
 15.00 uur  Sluiting

Aanmelding is noodzakelijk in verband met de lunch, die u wordt aangeboden.
Ook willen we u vragen bij aanmelding uw voorkeur aan te geven voor de workshops: 1, 2 of 3

Namens Vastenactie: Johan Compier
Namens het bisdom: Henriët Lases, Harmen Altena en Agaath Erich