­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda

zegening franciscusbeeld frontTijdens de eucharistieviering op zondag 2 december 2018 is het beeld van Franciscus in onze parochiekerk door pastoor Tolboom gezegend.

Daarna werd het door een aantal parochianen onder het zingen van het Loflied van de schepselen  naar zijn plaats gebracht tegen de achterwand van de kerk aan de kant van de doopkapel. Het beeld staat daar voorlopig op een tafel, maar zal hopelijk nog deze maand op een voetstuk aan de muur zijn definitieve plek krijgen.

zegening franciscusbeeld 2

Het beeld is afkomstig uit de ‘Heilig Hart van Jezus’ kerk in Deventer, die werd gesloten in juli 2015. Franciscus staat op een hoekig voetstuk, gekleed in ordekleed, met singel met drie knopen en een rozenkrans. Hij toont ons een van de stigmata, de kruiswonden van Christus, in zijn rechterhand.  In de linkerhand houdt hij een kruisbeeld voor de borst. Met de rechtervoet vertrapt hij een buidel geld, de munten rollen uit de zak vóór het voetstuk.
Het beeld is gemaakt in 1920 in het “Atelier Van Bokhoven en Jonkers” in ’s Hertogenbosch (1918-1934). Het atelier was gespecialiseerd in religieuze beeldhouwkunst. Het beeld is gemaakt van geloogd lindehout, is 1.30 m hoog en weegt 50 kilo.

zegening franciscusbeeld 1

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

H. Franciscus | Werkvelden

H. Franciscus | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­