logo parochie trans 200Het parochiebestuur is op woensdag 3 april bijeengekomen om zich te bezinnen over de toekomst van de parochie. Gefaciliteerd door Nelleke ten Wolde keken we terug op de fusie, wat er goed gaat of moet verbeteren en wat de leerpunten zijn voor de toekomst.

We willen in de komende periode ons verder bezinnen op wat onze visie is voor het jaar 2029 voor onze parochie en wat wij nu moeten doorzetten, starten of stopzetten om dat te kunnen bereiken.

Eén middag was duidelijk (en zoals verwacht) te kort om meteen tot acties en uitgewerkte plannen te komen, maar de eerste aanzet is gemaakt. We concentreren ons op de thema’s geloof, gemeenschap en gebouwen en zullen in de komende maanden ook in wijdere kring hier verder over praten.

Enkele punten die naar voren kwamen:
-    Financieel zijn we redelijk stabiel en voorlopig niet genoodzaakt tot urgente ingrepen in gebouwen en/of personeel. Dit wordt mogelijk gemaakt door stabiele kerkbalans bijdrage.
-    Wat moeten we doen om meer aanwas te krijgen. In de leeftijdsgroep 0-60 jaar worden we door vergijzing zwakker. De draagkracht van de gemeenschap verandert: wat kunnen en moeten we hier aan doen ?
-    Ons motto na de fusie was ‘lokaal doen wat lokaal het beste kan, en centraal wat centraal het beste kan’. Dit motto wordt soms verschillend geïnterpreteerd. Is het voor iedereen duidelijk wat dit betekent ?
-    Catechese zal een belangrijke plaats in moeten nemen in ons plan voor de toekomst. Het PB zal zich beraden op welke manier we dit willen invullen.

Uiteraard hoort u in de toekomst meer van ons.

Joep Coppes

H. Franciscus | Werkvelden