bisdom kleurGod ziet de mens. Zien wij elkaar nog, spreken we elkaar aan? Geloof en samenleving kan er niet zonder, zeker in tijden van aandachttrekkende mobieltjes.

‘Zie mij aan’ is het thema van de Bonifatiusdagen in Dokkum en is een gevarieerd programma voor jong en oud.  Mede geïnspireerd door Titus Brandsma’s bekende gedicht ‘O Jezus als ik u aanschouw’. Titus komt bij menigeen in het noorden even dichtbij door de theatervoorstelling over zijn leven vanaf eind mei tot 10 juni in de Bonifatiuskapel.

Programma Zie mij aan
Vrijdagavond 14 juni:  Muzikale ‘Sing in’ over het thema in de Fonteinkerk (PKN) met jeugdbands en jongeren van protestantse gemeenten in Dokkum en het RK Jongerenplatform.
Zaterdag 15 juni: Bonifatiusfestivalprogramma met ’s middags theaterfiguren op straat aanspreken bij een spreukenzoektocht voor kinderen. ‘s Avonds in PKN gebouw De Herberg een pelgrimsmaaltijd, iconenexpositie van Wies van der Meer, zangworkshop Titus Brandsma Cantate olv. dirigent/musicus Anne de Bruin, een gedicht ‘wedstrijd’ over wat Titus Brandsma voor je betekent.
Zondag 16 juni: ’s Ochtends kerkelijke viering in eigen kring. In de parochiekerk eucharistieviering met bisschop Ron van den Hout. Gezamenlijke Bonifatiusprocessie naar de Bonifatiuskapel voor een lunchmaaltijd en afsluitende oecumenische gebedsviering.

De RK jongeren volgen dit weekend ook eigen activiteiten. De programmafolder Bonifatiusdagen 2019 is in de loop van mei beschikbaar.

Organisatie/info: Pax Christi Parochie, Interkerkelijke Werkgroep Bonifatiusdagen t.a.v. Marian Folmer. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tel. 06 – 20503625.

H. Franciscus | Werkvelden