­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

Soms gaat het in ons leven zo heel anders dan we ons hadden voorgesteld. Toen ik half november van het vorige jaar met ziekteverlof ging, dacht ik dat twee weken wel genoeg zouden zijn om daarna weer met frisse moed verder te kunnen. Het bleek anders te zijn.
Het was nodig om even een flinke pas op de plaats te maken, en mezelf alle rust te gunnen die ik nodig had.

Ik denk dat we dit allemaal wel herkennen in ons leven: we denken ons leven keurig op orde te hebben, we hebben al van alles, ook voor de toekomst, netjes gepland; en dan ineens gebeurt er iets waardoor er van die planning niets meer klopt, en ziet ons leven er ineens heel anders uit. Ziekte of een andere ingrijpende gebeurtenis in ons leven kan maken dat het voelt alsof ons leven helemaal door elkaar geschud wordt.
En waarschijnlijk herkent u dit ook: we hebben zo graag greep op ons leven, willen de controle daarover niet verliezen, en wanneer dit dan toch gebeurt, weten we even niet meer hoe we verder moeten.

Ik heb juist in de afgelopen tijd gemerkt hoe moeilijk het is om gewoon in het ‘nu’ te blijven. ‘Nu’ voel ik me zo, ‘nu’ ben ik er zo aan toe.
Ja, maar de toekomst dan, hoe gaat dit verder, hoe lang gaat dit nog duren?
Onze zorgen gaan nooit over het ‘nu’, maar altijd over de toekomst: ‘stel je voor dat’, en ‘als nou dit’, en ‘als nou dat’, ‘wat moeten we dan doen?’
Iemand zei eens tegen mij: ‘de toekomst komt wel naar je toe, al je zorgen voegen daar niets aan toe’.

Dat vraagt om loslaten en vertrouwen. En ook al komen die woorden lang niet altijd bij ons binnen, het zijn wel woorden met een diepe waarheid.
Ik heb heel veel gewandeld in de afgelopen maanden, vaak in gedachten, maar soms was er even een moment dat ik wist: vertrouw maar, de toekomst, die komt van God, we hoeven het nooit alleen te doen!
Dat vertrouwen wens ik ook u toe, in wat voor situatie u zich ook bevindt!
Ik ben voorzichtig weer begonnen met mijn werk, bouw het langzaam op, en hoop velen van u in de komende tijd weer te mogen ontmoeten!

Mede namens mijn collega’s pastor Erich en pastoor Tolboom wens ik u allen een hele fijne en mooie zomertijd toe.

pastor Truda de Boer
­