kerstvieringen

“Mij inzetten voor onze geloofsgemeenschap vind ik vanzelfsprekend. Je hoort ergens bij waar je je fijn voelt. Toen wij veertig jaar geleden naar Drenthe kwamen was de kerk voor mij een houvast, iets bekends. Het geloof is me meegegeven door mijn ouders. Zij hebben mij daarin gevormd. Ik geloof in de kracht van het verhaal van Jezus “.
Het is de duidelijke opvatting van Coby Arkesteijn–Enthoven, getrouwd met Henk en moeder van twee zoons en een dochter. En trotse oppas-oma van zes kleindochters.
“In 1975 zijn we vanuit het Westland naar Drenthe gekomen om daar samen een veehouderij te beginnen. Sinds vorig jaar hebben we de boerderij in Zuidlaarderveen verkocht en zijn we naar Zuidlaren verhuisd. Samen met onze jongste zoon hebben we nu een melkveehouderij in de Groeve.”

Haar actieve betrokkenheid met de kerk is groot en veelzijdig: de werkgroep versiering kerk, de werkgroep Zieken en Ouderen, kerk schoonmaken. Ook heb ik met veel plezier Eerste Communicantjes begeleid en daarna zijn Henk en ik gastgezin geweest voor jongeren, die zich voorbereiden op het vormsel.  Dat was heel erg fijn om te doen. Ik ben ook lid van het KVG, afdeling Zuidlaren. Een geweldig fijne groep vrouwen. We zijn er voor elkaar als dit nodig is.”

“De misstanden in onze kerk hebben me geraakt. Ik had er erg veel moeite mee dat dat gebeurde door voorgangers die hun macht en gezag misbruikten bij onschuldige jonge mensen. Toen dit speelde hebben we op de provinciale dag van het KVG, bisschop De Korte uitgenodigd. Hij heeft een duidelijke uitleg gegeven over het onderzoek, dat aan de gang was en beantwoordde de vragen van de leden. Jammer dat hij nu overgeplaatst is naar Den Bosch. Ik ben benieuwd naar zijn opvolger.”
“Ik heb erg veel bewondering voor mensen die zich inzetten om onze parochie te behouden. Vrienden van ons, die drie kinderen opvoeden met een enorme rugzak vanaf hun geboorte, daar heb ik erg veel respect voor. Dat is voor hen soms heel zwaar maar ze staan ervoor, zij zijn een voorbeeld van liefde voor de mens in nood. Ook ben ik erg blij met onze nieuwe Paus Franciscus, wat een eenvoud straalt deze man uit. Hij is begaan met mensen en zorgt voor verandering in onze kerk die erg nodig is. Ik hoop dan ook dat hij doorzet met de vernieuwing.”