kerstvieringen

Acht jaar lang beheerde hij in het parochiebestuur in oude en nieuwe samenstelling de portefeuille gebouwen en terreinen. Op de eerste dag van februari vertrok Henry Stiekema om met een welverdiend kerkelijk pensioen te gaan. Hij werd geboren in 1950 in Stadskanaal en woont sinds 1990 met zijn gezin in Assen. In zijn actieve levensperiode was hij werkzaam in de volkshuisvesting bij een woningcorporatie in de stad Groningen.

“We zijn in 1990 naar Assen verhuisd. De afstand en verbinding Stadskanaal - Groningen vond ik niet prettig. Dit was een reden om het wonen dichterbij mijn werk te zoeken. Na een zoektocht in Roden en Peize zijn we in Assen terecht gekomen. In die tijd moest je sociaal of economisch verbonden zijn als je daar een woning wilde bouwen wat in Assen niet het geval was.

Voorzieningen
Assen is als het ware een dorpse stad, wel de voorzieningen maar niet de stadse drukte. Vandaar deze keuze. Tevens heeft het een goede ontsluiting van weg en spoor, mooie centrale ligging in de provincie en mooie omgeving om te fietsen. Ik voel me er ook thuis in de kerkgemeenschap. Het heeft een gemoedelijke sfeer. Doordat je deel uitmaakt van deze parochie wil ik graag een steentje bijdragen.

Het geloof betekent voor mij dat er meer is tussen hemel in aarde. De mensen om je heen behandelen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden. Als er mensen zijn die een helpende hand nodig hebben mag je ze niet in de kou laten staan. Het geloof op de jeugd overbrengen is een moeilijke vraag. Maar de ouderen geven zelf het voorbeeld. Los van de maatschappelijke en economische veranderingen. Ik vind de huidige Paus een persoon van deze tijd. Hij gaat op een menselijk manier met de leer om. Hij doorkruist bestaande paden en gaat discussie niet uit de weg.

Veranderingen
Ik zat acht jaar in het parochiebestuur als portefeuillehouder voor gebouwen en terreinen. Er is in deze periode veel veranderd en veel gebeurd. De fusie was toch een van de belangrijke onderdelen.  Na een periode van acht jaar heb ik de keus gemaakt hiermee te stoppen en om mijn inzet over te dragen aan iemand anders. Als je denkt, dit is iets voor mij laat het dan horen of weten.

In mijn werk speelden beleid, planning en uitvoering van planmatig onderhoud een belangrijke rol. Daardoor was ik verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van het bezit van een woningcorporatie.
Dat kwam voor mij in het parochiewerk heel goed van pas. Door veel aandacht te besteden aan het periodieke onderhoud staan onze gebouwen er goed voor. Maar het blijft een voortudurende zorg om daarin te investeren.

Geen specifieke hobby
Een specifieke hobby heb ik tot op vandaag nog niet. Ik sport en wandel graag dagelijks en als het weer het toelaat is fietsen en het buitengebeuren in de tuin een mooie bezigheid. Onze kinderen en kleinkinderen, die in de buurt wonen, zijn ook een belangrijk voor mij. In de toekomst heb ik nog wel andere plannen maar dat moet zich nog ontwikkelen.”