­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

bronswijk frontZondag 17 september, de Triniteitskerk zit vol vrienden en familie en gasten van Gerard. Na de mooie dienst door pastor Agaath Erich geleid, worden Gerard en zijn vrouw Froukje naar voren geroepen. 

Agaath vertelt Gerard over het plan om hem apart in het zonnetje te zetten voor 60 jaar inzet. De vice-voorzitter van het parochiebestuur, Joep Coppes is daarvoor speciaal gekomen en ook de oud-dirigent van het Triniteitskoor Derkien Wiedijk.

De voorzitter van het Triniteitskoor, José Middendorp, krijgt het woord. Heel speels wisselen gedicht en meezingrefrein elkaar af:
“Gerard dank voor al je werk en inzet!!! Daar zijn geen woorden voor….”
Koor en Kerk zingen Gerard toe.

bronswijk 1 bronswijk 2


bronswijk 3Gerard is daarmee nog niet klaar, want Pastor Agaath Erich laat een oorkonde zien en zegt: “Kijk”.
Gerard Bronswijk: “Kijk eens aan”

Agaath houdt de oorkonde omhoog en leest voor:
“Bisdom Groningen Leeuwarden,
Met dankbaarheid en waardering kent Bisschop van den Hout van het Bisdom Groningen- Leeuwarden de Bonifatiuspenning toe aan Gerardus Petrus Bronswijk wegens zijn grote verdiensten op technisch gebied en als koorlid gedurende 60 jaar voor de geloofsgemeenschap van Roden.
Getekend: Bisschop dr. C.F.M. van der Hout.”

bronswijk 4Gerard is blij verrast, dit had hij niet verwacht.
Hij spreekt ook nog een woordje. In al die jaren heeft hij met 100 verschillende koorleden en dirigenten gezongen. Hij is blij dat er nog 17 van over zijn, het huidige koor en hij ziet het als zijn koor!
De afgelopen tijd heeft hij met zijn gezondheid gekwakkeld, het gaat gelukkig weer beter en hij ziet ernaar uit om met Kerstmis weer mee te zingen. Hij krijgt een luid applaus.

Daarna is er koffie met gebak…

Margriet van der Horst

H. Franciscus | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­