­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

Sinds enige tijd worden er emails gestuurd die er veel lijken op email adressen van personen in een kerkorganisatie. De PKN kerk heeft daar de afgelopen maanden veel last van gehad.

Sinds deze week hebben we hier ook in onze parochie mee te maken gehad. Dat is zeer vervelend en onaangenaam. Oplichters misbruiken identiteitsgegevens van een bekend persoon (pastor) om e-mails met een verzoek om cadeaubonnen te sturen aan vrienden / parochianen.

In de email wordt om hulp gevraagd of om geld over te maken of iets voor te kopen. Kijk goed naar het mailadres en de naam van de mailaccount. Het mailadres lijkt erg op een bestaand emailadres. In ons geval eindigde het emailadres dat hiervoor werd gebruikt op @hotmail.com ipv @gmail.com.
Negeer alle mails waar om hulp, geld of cadeau- bonnen wordt gevraagd. Check eerst met de persoon via een andere manier.

Identiteitsfraude is een veelvoorkomend probleem in Nederland. Criminelen maken gebruik van valse of gestolen identiteitsgegevens om anderen op te lichten. Wees alert op deze en andere vormen van fraude.

Meer informatie is te vinden op www.fraudehelpdesk.nl

H. Franciscus | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­