alle video's

kerkcafeVincent van Gogh is één van de bekendste kunstenaars ter wereld, maar wat veel mensen niet weten is dat hij aanvankelijk een totaal andere roeping had. Hij koesterde namelijk de wens om dominee te worden.

Van GoghIn het Kerkcafé van donderdag 18 april a.s. vertellen onze gasten, Ted Schilder en Frans Wielens, over het leven van Vincent in een gezellige informatieve lezing met beeld en zang.

De lezing begint met het verkennen van Van Gogh’s vroegere jaren en zijn religieuze opvoeding. We duiken in de invloed van zijn familie en de sociale omstandigheden van die tijd die zijn innerlijke roeping beïnvloedden.

Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan zijn periode in Drenthe, waar hij 140 jaar geleden drie maanden verbleef.

van gogh turfschuitVan Gogh - De turfschuit

van gogh twee vrouwen in het veenVan Gogh - Twee vrouwen in het veen

Tijdens deze lezing wordt gebruik gemaakt van zang en beeldmateriaal om de emoties en intenties van Van Gogh te illustreren.

We beginnen om 19.30 uur; het Parochiehuis is open vanaf 19.00 uur.
Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Werkgroep Parochieondersteuning

H. Franciscus | Actueel