Het wordt zondag 15 september een bijzondere morgen voor de leden van het Enchanté koor. Tijdens de viering staan zij voor de laatste keer naast het altaar.

Dirigente Siguta Zuraiskaite kreeg een baan aangeboden bij een groter zanggezelschap, en pianiste Marjolijn Hoolsema moest helaas bedanken voor haar verdere muzikale medewerking.
Het bestuur constateerde bij een nadere bezinning dat het aantal leden de laatste maanden drastisch was gedaald door allerlei oorzaken. Daardoor was de continuïteit niet langer gewaarborgd.

”De beslissing om te stoppen was bijzonder moeilijk, zegt het bestuur. “We hebben altijd met heel veel plezier gezongen. Geregeld hebben we onze medewerking aan de vieringen gegeven. Binnenkort gaan we ons beraden op welke wijze we nog medewerking aan vieringen kunnen verlenen. Ondertussen willen we iedereen danken die op ons op allerlei manieren heeft gesteund. Door mee te zingen in de vieringen en door opbouwende kritiek.”

Sinds 1997
enchante toenHet koor Enchanté bestaat sinds 1997. Een klein deel van dit koor is er vanaf het begin al bij toen Henk Nota (stagiair) en Jopie Kingma in oktober van dat jaar actie ondernamen om een jongerenkoor op te richten. Het doel was om jongeren meer bij de kerk te betrekken door ze te laten meezingen en meespelen in de kerk. Ook konden ze zelf meewerken aan het voorbereiden van de liturgie.
Op 18 januari 1998 was de eerste viering met het koor. Na vier jaar werd besloten, gezien de gemiddelde leeftijd van de leden van het koor, het voorvoegsel ‘jongerenkoor’ te schrappen.

Naast de periodieke vieringen in de kerk van Assen gingen ze af en toe naar verpleeg- en bejaardenhuizen om daar te zingen. Het repertoire was bijzonder veelzijdig. Van missen in het Nederlands tot veel buitenlandse liederen. Van liederen uit de GvL tot de veelzijdige Taizé-muziek.
Ton Kuis

Enchanté in het allereerste begin

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact