­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

Mogen we ook voor 2020 weer op u rekenen...?

AKB animatie

191130 vrijwilligersdag frontHet is een mooie gewoonte van de locatieraad om jaarlijks de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Zoals een voorzitter het ooit uitdrukte: “Ze zijn ons werkkapitaal”.

Op de laatste zaterdag van november was het parochiehuis gevuld met een groot aantal gasten. Zij hadden gevolg gegeven aan de uitnodiging om mee te doen aan een gevarieerd programma.

191130 vrijwilligersdag 1Hoofdonderdeel was een echte pub quiz. Bij binnenkomst kregen de bezoekers een nummertje dat leidde naar hun ‘speeltafel’. De groepen van zes personen kregen een veelheid aan vragen voorgelegd. Allemaal ontsproten aan het brein van Herman Heller, die twee maanden vrijwel dagelijks in touw was voor het samenstellen van de veelzijdige opzet. Van oude straten van Assen tot diverse koekjes, van kerken tot rekenkundige problemen.
Daarbij konden de negen tafels zich uitleven, omdat voor iedereen wel een eigen specialisme werd gevraagd. Eigenlijk was het een uitstekend middel om tot een levendige discussie te komen. Daarom was deelname eigenlijk belangrijker dan het winnen. Al liep de winnende groep wel trots met de ‘beker’ door de zaal.

misdienaars in het zonnetjeAls onderbreking was de eucharistieviering het moment om de niet minder dan 21 misdienaars te danken voor hun inzet. Zij waren in de middag met een aantal begeleiders gezellig wezen bowlen.

Vrijwilliger van het jaar
Een terechte beloning was er ook tijdens de afsluitende maaltijd voor de vrijwilliger van het jaar. Nan Roseboom kreeg de paaskaars 2018 voor haar vele verdiensten. Van het leiden van een kinderkoor tot het bezorgen van Tau. Voor het zingen in diverse koren en het ophalen van de formulieren voor Kerkbalans. Gelukkig verklaarde zij op hoge leeftijd dat zij actief zal blijven.

Vrijwilliger van het jaarDe locatieraad had bij de organisatie van dit feest weer een beroep gedaan op de leden van de werkgroep parochie-ondersteuning. En dus verliep alles perfect. Op een kleine technische storing na.  En de vrijwilligers gaan gewoon weer aan de slag.

Ton Kuis


Meer foto's...

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­