­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

Mogen we ook voor 2020 weer op u rekenen...?

AKB animatie

Drankjes klaar makenHet is een traditie op de eerste zondag van het nieuwe jaar: de Nieuwjaarsreceptie. Onder grote belangstelling luisterden de parochianen van de locatie Assen naar de woorden van Tom van der Wee. Hij sprak daar als lid van de locatieraad.

, weert samenzijn geeft niet alleen een gevoel van verbondenheid, neen, wij zijn werkelijk met elkaar verbonden in onze gemeenschap. Als parochiaan, al dan niet als vrijwilliger, houdt ieder van ons onze parochie levend, ieder op zijn of haar eigen wijze. Dat hebben wij in het afgelopen jaar wel weer bewezen.
Tom vander Wee aan het woordLaten wij vandaag de blik richten op de toekomst. Het nieuwe jaar ligt, als het befaamde Drentse Nieuwjaars rolletjes, gesloten voor ons. Naast de vieringen worden allerhande activiteiten georganiseerd. Sommigen zijn onderdeel van de traditie van deze gemeenschap.  Ik noem de busbedevaart, de Franciscusdag, de snertwandeling, de jaarlijkse fietstocht, Kerkcafé. Andere activiteiten zijn mogelijk nieuw.

'Katholicisme voor dummy’s'
Wij staan met elkaar in een sterke traditie, maar soms moeten tradities weer even tegen het licht gehouden worden. Waarom doen we zoals we doen, is dan de vraag. Onder meer daarom biedt het pastoresteam een nieuwe cursus aan: ‘Katholicisme voor dummy’s’. Het katholicisme en de katholieke kerk blijven veel mensen fascineren. En juist voor mensen, parochianen, die van zichzelf vinden dat ze er (misschien te) weinig van af weten of voor mensen die aan de rand van het kerkelijk gebeuren staan, wordt deze cursus gehouden. Ook zo houden wij de kerk in een traditie levend.
Als gezegd: als een ‘neijaors rollegie’ ligt het jaar 2020, liggen 12 maanden, liggen 52 weken voor ons. Daarom gaan wij een toost, een heildronk uitbrengen op het nieuwe jaar, waar wij verwachtingsvol aan begonnen zijn. Hef met mij het glas en wens ieder van ons een Zalig Nieuw Jaar toe.”

Het was gezellig druk...Het was weer een Nieuwjaarsreceptie in de traditionele vorm. Een bijeenkomst om elkaar niet alleen de beste wensen aan te bieden, maar vooral om elkaar nog beter te leren kennen. Dus was het goed toeven in het sfeervolle parochiehuis. Daar smaakte de glühwein volgens de oude tradities.

Ton Kuis  

Nog meer foto's...

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­