Mogen we ook voor 2020 weer op u rekenen...?

AKB animatie

Leerhuis Assen frontIn de serie over Mozes in het Oecumenisch Leerhuis komt op 23 januari professor Maarten den Dulk naar Assen. We maken kennis met de spanningen én vragen die er liggen tussen Mozes en Paulus.

Maarten den DulkSinds enige tijd wordt Paulus weer herkend als Joods Schriftgeleerde voor wie de Thora ‘de’ Schrift is.  Hij denkt er niet aan om de Thora op te heffen, maar hij stelt haar juist aan de orde en wel midden in de openbare discussie. Daardoor klinkt zijn brief aan de Romeinen ineens anders dan we gewend waren. Aan de hand van een ‘animatie’ van een deel van deze brief komt Paulus hierover zelf aan het woord.

Maarten den Dulk was predikant in de protestantse kerk, rector van het theologisch seminarie in Doorn en hoogleraar praktische theologie in Leiden.

Plaats: Opstandingskerk,
Wilgenbeemd 2, 9403 MA Assen
Tijdstip: 19.45 uur exact
Kosten: € 30,-- voor de hele serie / €7,50 per avond
U kunt op de avond(en) zelf in de Opstandingskerk betalen en opgave vooraf is niet nodig.
Voor meer informatie en het hele programma: www.leerhuisassen.nl

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact