­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

220511 KVV reis frontWoensdag 11 mei was het dan zover. De Katholieke Vrouwen Vereniging (KVV) ging op stap. We reisden dit keer met eigen auto’s. Dankzij een paar dochters en behulpzame parochianen, had ieder een plaatsje.

De reis ging eerst naar het Wierdendorp Westeremden, naar het museum van Henk Helmantel. Een hartelijke ontvangst met koffie en een verhaal van mevrouw Helmantel over het prachtige pand en over de mooie schilderijen van haar man. Het was ook een idyllisch plekje, het opnieuw gebouwde oude huis, de Weem. Zo noemde men vroeger een pastorie in de provincie Groningen. De tuin was schitterend, met bloeiende bloesembomen. Ook de nabijgelegen 13e eeuwse Andreaskerk was ook de moeite van het bezoeken waard.

220511 KVV reis 1

Daarna weer in de auto op weg naar Houwerzijl, de Theefabriek. Daar kregen we een heerlijke lunch. Het eet ook zo gezellig met zijn allen aan tafel met allerlei lekkers. We bekeken het museum en ook het winkeltje werd druk bezocht. Wat een verschillende soorten thee en theepotten.

220511 KVV reis 2

Vervolgens naar Eenrum, naar Abrahams mosterdfabriek. Eindelijk kwamen we er achter waar Abraham de mosterd vandaan haalde. We bekeken een film over hoe de mosterd gemaakt werd. En wist u dat je mosterd kunt gebruiken als je kiespijn hebt? Een beetje mosterd achter je oor wrijven. Het helpt de spijsvertering te bevorderen en het is ook goed tegen bronchitis. Natuurlijk kochten we ook mosterd. Intussen werd de tafel gedekt en eindigden we de dag met een kop mosterdsoep.

220511 KVV reis 3

Daarmee was de dag om en gingen we weer naar huis, moe en voldaan. Een heel geslaagde dag, met vooral veel dank aan Caro en Nannie, Tom, Gerard en Jan.

Joke Wessels

 

Meer foto's...

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­