­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

livestream vieringen

banner Assen

senff frontIn juli 2021 hebben we aangegeven dat we het netwerk rond het Endulenziekenhuis in kaart wilden brengen en dat we de betrokkenheid van Frans Senff, zij het in zeer afgeslankte vorm, wilden voortzetten.

In dit verband hebben we een contact aangeknoopt met Dr. Florian Schneider uit Munster, Duitsland, waar Frans ook een langjarige samenwerking mee heeft gehad. Florian heeft in augustus Endulen bezocht om de situatie van het ziekenhuis te inventariseren. Het goede nieuws is dat het ziekenhuis een jonge, energieke 'Medical Officer in Charge' bleek te hebben (Dr. Magdalena) en dat de financiële administratie er keurig en transparant uitzag.

Financiën
Minder goed nieuws was de nijpende financiële situatie van het ziekenhuis, veroorzaakt door het wegvallen van de financiering vanuit de Ngorongoro Conservation Area organisatie (naar verluid vanwege de coronapandemie). Er zijn wel ontwikkelingen die enige hoop geven dat deze steun in de toekomst weer op gang zou kunnen komen, maar hier is nog geen helder zicht op.
In de tussentijd zijn er enkele Europese organisaties die, zij het zeer tijdelijk, in 2021 het gat enigszins dichten. Dit zijn het Bisdom van Munster, de Pro Watschinger-organisatie in Oostenrijk en Stichting Chagos. Wij hebben dus de maandelijkse bijdrage die Frans Senff persoonlijk ter beschikking stelde overgenomen, al zullen we dit niet heel lang vol kunnen houden. Er moet dus gewerkt worden aan een meer structurele oplossing.

endulen septemberHet contact met Florian Schneider heeft er ook toe geleid dat Stichting Chagos de bekostiging van twee zgn. foetale-dopplerapparaten op zich heeft genomen. Hiermee kunnen harttonen van ongeboren baby's worden geregistreerd ten behoeve van de begeleiding van zwangerschappen en baring. De apparaten zijn deze maand in gebruik genomen, zie foto. Met dank aan de donateurs van Stichting Chagos!

Flying Medical Service
Een andere connectie die we hebben gelegd is die met de Flying Medical Service, cruciaal voor het leveren van basale medische zorg aan de buitenposten van het ziekenhuis, waar Frans ook nauwe banden mee onderhield.
Op zijn doorreis van de VS naar Tanzania is de directeur van FMS, Pat Patten, op bezoek geweest bij ons in Assen en heeft hij ons van nuttige adviezen voorzien. Die zullen ons verder helpen bij het in kaart brengen wat wij voor het ziekenhuis kunnen doen, naast de huidige salarissteun en onze recente bijdrage voor de medische apparatuur.

We zullen via nieuwsbrieven de donateurs en geïnteresseerden op de hoogte houden van wat wij doen. Mocht u  suggesties hebben of ons willen ondersteunen dan horen wij graag van u.

Nieuwe donaties ten behoeve van het Endulenziekenhuis kunnen gestort worden op rekening NL45INGB0006224282 ten name van Stichting Chagos ovm 'Endulen'.

Ons adres is:
Stichting Chagos, Kampakkers 26, 9454 PG Ekehaar

Henk Krijnen, Henk Linstra, Kees van der Graaf

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­