­

We hebben iets...
voor jou en voor jou
en voor jou

agenda 5a

alle video's

livestream vieringen

230903 fietstocht frontZondag 3 september werd het kerkelijke activiteitenseizoen 2023-2024 in Assen afgetrapt met de jaarlijkse fietstocht.

Na de mis van negen uur verzamelden de deelnemers zich in het Parochiehuis voor een bakkie koffie. Daar kregen ze van de route-bedenker Herman Heller na enige toelichting de routebeschrijving en een plattegrond uitgereikt. Rond elf uur vertrok de karavaan vanaf het kerkplein richting Asser Bos. Via het oude traject van de TT-baan (de Bedeldijk) en over het voormalige oefenterrein van de Luchtmobiele Brigade passeerden we A28 en de spoorlijn. Op weg naar de lunchplek in Amen kwamen we ook nog een stukje door het Groote Zand.

230903 parochiele fietstocht 19 230903 parochiele fietstocht 27

 

In Amen, tegenover café De Amer, was de lunchplek ingericht. Hier kregen we koffie of een ander drankje, om de meegebrachte boterhammen weg te spoelen. En er was de mogelijkheid om gezellig met elkaar te praten. Voordat we weer op de fiets stapten werd er nog een praktische maatregel doorgevoerd: de groep werd opgedeeld in een snelle en een langzame groep, zodat ieder op zijn tempo kan rijden. De snelle groep stapte als eerste weer op het stalen ros en vertrok richting Grolloo. Al vrij snel werd een smal fietspad ingeslagen, dat ons een stukje langs het Amerdiepje voerde. Via Ekehaar ging het door de velden naar Eleveld. Hierna passeerden we opnieuw de spoorbaan en kwamen op de weg Hooghalen-Assen. Bij de Europaweg reden we via Beilerstraat (met zijn vele oude huizen) en het Van der Feltzpark naar het kerkplein. Daar stond de deur uitnodigend open om terug te kijken op een mooie fietstocht, die uiteindelijk ruim 26 kilometer lang was.

230903 fietstocht herman 28

Geconcludeerd werd dat het mogelijk is om in deze, over het algemeen bekende, omgeving toch een verrassende tocht uit te zetten. Waarvoor dank aan Herman Heller.

Jan Wessels

Meer foto's...

Maria Tenhemelopneming | Actueel

Maria Tenhemelopneming | Contact

Dr. Nassaulaan 3c
9401 HJ Assen
Tel. 0592-313029
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­