vieringen

banner Assen

We kunnen ook in Assen weer samen liturgie vieren. Wel met een beperkt aantal parochianen: in de kerken in Assen (max. 55) en Rolde (max. 30). En aanmelden blijft verplicht.

Voor Assen is aanmelden vanaf 1 augustus 2021 niet meer nodigMeer informatie

Voor Rolde: donderdags voor de viering 19.00-20.00 uur, telefoon 0592-345221, en via email tot donderdag 19.00 uur: email ronald.ernens@home.nl.  |  Meer informatie

Een voorspelling van de befaamde Enkhuizer almanak: op zaterdag 21 augustus staan de sterren gunstig voor mooi weer. Een ideaal uitgangspunt voor de Kringloopmarkt in en rondom het parochiehuis en op het kerkplein.

Ine vertelt nog meer op deze video

Niet minder dan tien categorieën staan uitgestald met talrijke verrassende aanbiedingen. Sport- en kinderkleding, huishoudelijke artikelen of meubelen. Speelgoed in vele kleuren en maten, glaswerk, boeken en potterie. De variatie is groot. Ongetwijfeld staan de eerste bezoekers al om 10.30 uur voor de deur. En tot 16.00 uur kunnen ze zich naar hartenlust amuseren.

verkoopmarktVolgens Ine Bruggink van de organiserende werkgroep Parochie Ondersteuning lopen de voorbereidingen naar wens. “Wij zijn de commissie die de bijzondere activiteiten in onze locatie organiseren. Van de opbrengst willen we de verlichting in het parochiehuis aanpassen aan de eisen van deze tijd. De huidige tl-bakken zijn hoognodig aan vervanging toe. Een lichtexpert heeft een offerte van 2500 euro uitgebracht. Daarmee verduurzamen we de diverse aansluitingen en kunnen we ook aansluiten bij diverse mogelijkheden om sfeerverlichting aan te bieden aan onze bezoekers.”

Beperkingen
Heel bewust wordt geen beroep gedaan op de financiën van parochiepenningmeester Guus Klaas. “We moeten als parochie zuinig aan doen met de beperkte middelen. Daarom willen we op deze manier het geld bij elkaar verzamelen. Een ander doel van deze markt is ook om onze parochianen elkaar weer eens te laten ontmoeten. In een sfeer van gezelligheid zetten we samen de schouders onder dit doel.”
Zij is heel blij met de grote bereidheid om mee te werken. “We zijn elke woensdagmorgen tussen 10 en 12 uur in het parochiehuis om de goederen in ontvangst te nemen en te selecteren. Bellen naar 313029 kan ook, dan komen we de spulletjes halen. We hebben een deskundige uit onze parochie gevraagd om de juiste prijzen aan te geven. En alles wat niet wordt verkocht, gaat naar de kringloopwinkel.

Gezelligheid
Op de laatste zaterdag van de schoolvakantie staat de gezelligheid centraal. Ine: “De bezoekers kunnen koffie, thee of fris kopen. Vera maakt weer haar heerlijke hapjes, we bakken pannenkoeken en je kunt een lekker broodje kopen. Kom dus maar rustig met een lege maag. Niet minder dan 25 vrijwilligers staan klaar om het de bezoekers naar de zin te maken. En als u niets koopt, en toch wilt doneren, dan staat de collectebus klaar om uw gaven in ontvangst te nemen.”
Parochiehuis, kerkplein en de aanliggende tuin staan vol met aantrekkelijke spulletjes. De bestaande veiligheidsmaatregelen zijn uiteraard van kracht. In de omgeving is beperkt parkeren mogelijk voor het gymnasium naast het parochiehuis en betaald parkeren in de straat. Parkeren op het kerkplein is niet mogelijk.

Ton Kuis

Maria Tenhemelopneming | Actueel