Klik op de button voor informatie over de button vastenwandeling 540px

button paasvieringen 540px

alle video's

leder jaar worden er in de Veertigdagentijd, voorafgaand aan de Goede Week en het Hoogfeest van Pasen, oecumenische vespervieringen in de Jacobuskerk van Rolde gehouden.

De eerste vesper vindt plaats op Aswoensdag 14 februari en daarna volgt er elke week tot en met woensdag 20 maart een viering. Deze vespervieringen worden voorbereid en voorgegaan door een lid van de PKN Rolde en een Rooms-Katholiek statielid uit Rolde of Gieten. Deze vieringen zijn telkens op de woensdagavond van 19.30 tot ongeveer 20.00 uur in de mooie Jacobuskerk aan de Kerkbrink te Rolde.

rolde gieten bartlemaAls thema voor deze zes vespervieringen is gekozen uit een traditie van de Rooms-Katholieke Kerk: de kruiswegstaties.
We zullen gebruik maken van mooie afbeeldingen van Ruud Bartlema die ons in staat zullen stellen om ons meditatief voor te bereiden op de Goede Week en het Hoogfeest van Pasen. De vieringen kenmerken zich door passende lezingen/gedichten en momenten van stilte en meditatie. De aanwezigen zitten daarbij in een kring in het koor van de kerk. Ook in de Goede Week zullen er in genoemde kerk oecumenische vieringen zijn.

Vieringen in Rolde en Gieten
• De eerstvolgende viering in de Dorpskerk in Gieten is op zaterdag 17 februari om 17.00 uur. U bent wederom van harte uitgenodigd voor een gezellig samenzijn nadien.
• In de Jacobuskerk in Rolde vindt de eerstkomende viering plaats op zaterdag 2 maart om 19.00 uur.
Pastor H. Garcia gaat voor in beide vieringen.

Redactie: Annemiek Deddens-Deiman

Maria Tenhemelopneming | Actueel