alle video's

220605 pinksteren frontDoor de moderne middelen van communicatie krijgen we tegenwoordig een veelzijdige kijk op de wereld. Iedere belangrijke gebeurtenis kan rekenen op de belangstelling van de media. Maar helaas zijn het meestal de dieptepunten die de aandacht krijgen.

Een andere blik op de wereld bood wel de Pinksterviering in onze parochiekerk. Het is heel bijzonder als dan de eerste lezing in het Oekraïens wordt gelezen. De heersende oorlogssituatie krijgt op dat moment toch een diepere betekenis.

220605 pinksterenDe grote schare buitenlanders in onze locatie komt ook naar voren tijdens de voorbeden. De zeven gaven van de Heilige Geest klinken onder meer in het Filipijns, Papiamento, Aramees, Portugees, Kroatisch en Spaans. Ook hebben deze vertegenwoordigers een culinair aandeel in het aandragen van de gaven. En het is een belevenis als iedereen in zijn eigen taal het Onze Vader bidt.

Een dergelijke viering krijgt een hoogwaardige sfeer als een koor als Laudate medewerking verleent. Naast een prachtige Missa Sanctae Elisabeth boden zij meezingers uit de vreemde aan. Met Meine Hoffnung, Le Seigneur est ma lumière, Tui amoris ignem en Ubi caritas et amor uit het Taizé repertoire en de Afrikaanse spiritual Kum bah yah.

220605 pinksteren 30 220605 pinksteren 38

Pastor Garcia had in de Heilige Geest een lichtend voorbeeld gevonden. Een Geest, die vuur en liefde is en die leeft van eeuwigheid, hield hij de talrijke kerkgangers voor. Kerkgangers, die na afloop in het parochiehuis uitgebreid genoten van de lekkernijen. De volle tafels waren aan het einde bijna helemaal leeg. Als een blijk van waardering. Dat was er ook voor de organistoren van deze viering.

Ton Kuis

Alle foto's